Αρχική
A+ R A-
26 Νοε

O Μοσκάμπαρης

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
O Μοσκάμπαρης Αφήγηση ενός λαϊκού παραμυθιού σε ιδίωμα. Καρπός της ασχολίας της με την τέχνη της αφήγησης και του ενδιαφέροντός της για το ελληνικό λαικό παραμύθι είναι αυτή η παράσταση - αφήγηση της Ρίτας Λυτού, ενός παραμυθιού από την Κάρπαθο.

Η αφήγηση γίνεται στην καρπάθικη ντοπιολαλιά και είναι μία επιτόπια καταγραφή του 1930 από τον λαογράφο Μιχαηλίδη – Νουάρο.
Η αφηγήτρια κατάγεται και έχει μεγαλώσει στην Κάρπαθο.
Η αρχική φωνή της αφηγήτριας μεταλλάσεται στις φωνές των προσώπων και των στοιχειών που κατοικούν το μύθο. Έχει δουλευτεί μαζί με μουσικές στίξεις από παραδοσιακά τραγούδια.

Μια κοπέλα χάνει το μαντήλι της και περνάει μια σειρά από δοκιμασίες από μια δρακόντισσα αλλά τελικά την βοηθάει ο γιός της ο Μοσκάμπαρης και καταφέρνει να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Σκηνοθεσία: Μίρκα Γεμεντζάκη. Εικαστική επιμέλεια: Άγγελος Μέντης, Αφήγηση: Ρίτα Λυτού, Μουσική: παραδοσιακά τραγούδια από την Κάρπαθο.
Πρεμιέρα: 28 Νοεμβρίου 2008, Διάρκεια παράστασης: 50΄
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 9μμ.
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, φοιτητικό 8 ευρώ.

ARTIKA | ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ
Αγίων Σαράντα 29, Μοσχάτο 183 46
Τ. 210 4828431 Φ. 210 4828306
www.myspace/artikacompany  /  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ομήρου Οδύσσεια Παραμυθ…issimo! »

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά