Αρχική
A+ R A-
26 Ιαν.

Χειμωνιάτικα πρωινά στον «Ελληνικό Κόσμο»

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
Χειμωνιάτικα πρωινά στον «Ελληνικό Κόσμο» και το ΦεβρουάριοΟι μουσειοπαιδαγωγοί του «Ελληνικού Κόσμου» ετοίμασαν για τους μικρούς τους φίλους προγράμματα που για 90 λεπτά τούς μεταφέρουν σε άλλες εποχές παρέα με μυθικά όντα, τους εισάγουν στο μαγικό κόσμο της τεχνολογίας, τους μαθαίνουν τις πέντε αισθήσεις και τη σημασία τους, ενώ παράλληλα τους δείχνουν πώς μπορούν να κατασκευάζουν μοναδικά κοσμήματα και έργα βιτρό.
Φυσικά, στο τέλος του μήνα οι μασκαράδες έχουν την τιμητική τους και τα παιδιά θα διασκεδάσουν σε ρυθμούς καρναβαλιού.
Συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεβρουαρίου του 2009 είναι τα εξής:
1 Φεβρουαρίου: «Κοσμηματοποιήματα»
8 Φεβρουαρίου: «Μυθικά ζώα», «Εκπαιδευτικό εργαστήρι ζωγραφικής σε γυαλί»
15 Φεβρουαρίου: «Αισθήσεις... και οι πέντε είναι υπέροχες», «ΙΜΕ μέσα στην τεχνολογία»
22 Φεβρουαρίου: «Ντύσου, βάψου, μασκαρέψου... πώς θα ξεγελάσεις σκέψου»

Όλα τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

1 Φεβρουαρίου 2009
Κοσμηματοποιήματα
Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το κόσμημα ως στολίδι αλλά και ως έργο τέχνης, από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Θα μάθουν την ιστορία του κοσμήματος και τη σημασία του σε διάφορες ιστορικές περιόδους. Θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικά υλικά κατασκευής κοσμημάτων και θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους μέσα από το δικό τους εργαστήρι κοσμημάτων.
Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται από αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών που σχετίζονται με το κόσμημα, όπως το «πού ’ν’ το, πού ’ν’ το το δαχτυλίδι», καθώς και από προβολές Εικονικής Πραγματικότητας, αλλά και από επίσκεψη στην εκπαιδευτική έκθεση του ΙΜΕ «Το Βραχιόλι: Νεοελληνικό και Ethnik 19ος-20ός αιώνας», η οποία βασίζεται στη συλλογή της καθηγήτριας, κας Κατερίνας Κορρέ-Ζωγράφου.
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού
Για δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0618 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0618.

8 Φεβρουαρίου 2009
Μυθικά ζώα
Ένα πρόγραμμα που ταξιδεύει τα παιδιά σε κόσμους μυθικούς και ιστορικούς, σε άλλες εποχές. Ας χαθούμε στο λαβύρινθο μαζί με το Μινώταυρο και στο βυθό της θάλασσας με τους Τρίτωνες, για να δούμε τέρατα και όντα φανταστικά που ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες της μυθολογίας αλλά τα ίχνη τους δε βρέθηκαν ποτέ...
Η πλούσια ελληνική μυθολογία έχει την τιμητική της, ενώ το πρόγραμμα περιστρέφεται γύρω από τέρατα και όντα όπως η Σκύλλα, η Χάρυβδη, ο Μινώταυρος, οι Κένταυροι, η Λερναία Ύδρα και οι Γίγαντες. Τα παιδιά θα μιμηθούν όλα αυτά τα όντα, θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν και θα παρασυρθούν στον κόσμο του μύθου, μέσα από ενδιαφέρουσες ιστορίες.
Τάξεις: Νήπια και Α', Β', Γ' Δημοτικού

Εκπαιδευτικό εργαστήρι ζωγραφικής σε γυαλί
Τα παιδιά θα γνωρίσουν την τέχνη του βιτρό και θα εκφράσουν τις... καλλιτεχνικές τους ανησυχίες ζωγραφίζοντας σε γυαλί. Θα μάθουν λεπτομέρειες για την τέχνη της υαλογραφίας, θα γνωρίσουν την προέλευση και τις τεχνικές της και θα δημιουργήσουν τα δικά τους βιτρό.
Τάξεις: Δ', Ε', Στ' Δημοτικού
Για δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0619 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0619.

15 Φεβρουαρίου 2009
Αισθήσεις... και οι πέντε είναι υπέροχες
Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις πέντες αισθήσεις και τη σημασία τους για τον άνθρωπο. Θα δουν, θα ακούσουν, θα μυρίσουν, θα πιάσουν και θα γευτούν, λαμβάνοντας ερεθίσματα που θα αποτελέσουν στη συνέχεια θέμα συζήτησης. Θα ευαισθητοποιηθούν απέναντι στους ανθρώπους που στερούνται μία από τις πέντε αισθήσεις και θα γνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους εκείνοι επικοινωνούν έχοντας αυτή την ιδιαιτερότητα.
Αφού γνωρίσουν τη λειτουργία των αισθήσεων και τον τρόπο που λειτουργούν τα αισθητήρια όργανα, θα διασκεδάσουν με παιχνίδια που σχετίζονται με καθεμία από τις πέντες αισθήσεις, ενώ παράλληλα να ασχοληθούν και με τη νοηματική γλώσσα.
Τάξεις: Νήπια και Α', Β', Γ' Δημοτικού

Χειμωνιάτικα πρωινά στον «Ελληνικό Κόσμο» και το Φεβρουάριο 

ΙΜΕ μέσα στην τεχνολογία
Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στον «Ελληνικό Κόσμο» τα παιδιά θα μπουν στο μαγικό κόσμο της τεχνολογίας, θα μάθουν τις εφαρμογές της και τη χρησιμότητά της και θα γνωρίσουν τις υπέροχες εικόνες που δημιουργεί η τεχνολογία της Εικονικής Πραγματικότητας. Θα ξεναγηθούν στη «Θόλο» και την «Κιβωτό», θα παρακολουθήσουν προβολές, θα περάσουν από την Εστία Κυβερνοχώρου και, με τη βοήθεια τεχνικών, θα γνωρίσουν τον οπτικοακουστικό εξοπλισμό του ΙΜΕ και του «Ελληνικού Κόσμου».
Τάξεις: Δ', Ε', Στ' Δημοτικού
Για δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0620 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0620.

Χειμωνιάτικα πρωινά στον «Ελληνικό Κόσμο» και το Φεβρουάριο 

22 Φεβρουαρίου 2009
Ντύσου, βάψου, μασκαρέψου... πώς θα ξεγελάσεις σκέψου
Στο κλίμα του καρναβαλιού, η παρέα του «Ελληνικού Κόσμου» θα αποχαιρετήσει το Φεβρουάριο με ένα αποκριάτικο πρόγραμμα γεμάτο μασκαράδες, χορό και διασκέδαση.
Τα παιδιά θα αναπτύξουν τη φαντασία τους και θα καλλιεργήσουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες σχετικά με τις τεχνικές μεταμφίεσης και βαψίματος, θα αυτοσχεδιάσουν, θα μιμηθούν πρόσωπα και καταστάσεις και θα δημιουργήσουν δικές τους μάσκες με πρωτότυπα υλικά.
Επίσης, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οι μικροί φίλοι του «Ελληνικού Κόσμου» θα γνωρίσουν αποκριάτικες παραδόσεις μέσα από τα ήθη και τα έθιμα τόσο της χώρας μας όσο και άλλων πολιτισμών.
Τάξεις: Νήπια και όλες οι τάξεις του Δημοτικού
Για δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0621 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0621.

Γενικές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»:
- Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0000 (& τον αντίστοιχο κωδικό) σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, http://www.hellenic-cosmos.gr/, http://sundays.ime.gr/, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Ιαν. 2009 17:31

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά