Αρχική
A+ R A-
28 Ιαν.

Μαρότες, γιγαντόκουκλες, σκιές, αντικείμενα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
Μαρότες, γιγαντόκουκλες, σκιές, αντικείμεναΜια αίθουσα με 400 θεατρικές κούκλες σας περιμένει στον «Ελληνικό Κόσμο». «Μαρότες, γιγαντόκουκλες, σκιές, αντικείμενα και άλλα στην παράσταση “Η Ευρώπη στην Κρήτη”»
Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία του ΙΜΕ με την κα Αριάδνη Νόβακ. Μέσα από τη συνεργασία αυτή, δημιουργήθηκε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ελλάδα, με 400 περίπου χειροποίητες θεατρικές κούκλες απ’ όλο τον κόσμο, που σε συνδυασμό με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού και υλοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Μαρότες, γιγαντόκουκλες, σκιές, αντικείμενα 

Το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει οργανωθεί ως εξής: Στην αρχή, οι επισκέπτες ξεναγούνται στη συλλογή θεατρικών κουκλών διάφορων μεγεθών, τεχνικών και υλικών, οι οποίες προέρχονται από σπουδαίους Έλληνες και ξένους κουκλοπαίχτες. Η περιήγηση στην πλούσια αυτή συλλογή θα ωθήσει τα παιδιά να πειραματιστούν και τα ίδια τόσο στην κατασκευή όσο και στη χρήση της θεατρικής κούκλας.
Εν συνεχεία, οι μικροί μας φίλοι παρακολουθούν την παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο «Η Ευρώπη στην Κρήτη». Στην παράσταση παρουσιάζονται πολλές και διαφορετικές κούκλες, ενώ προβάλλονται θεατρικές τεχνικές όπως οι σκιές και το μαύρο θέατρο.
Μαρότες, γιγαντόκουκλες, σκιές, αντικείμεναΗ παράσταση εστιάζεται στη διαχρονική σημασία των δώρων του Δία προς την Ευρώπη, για να αναδείξει με παιγνιώδη τρόπο τις αξίες των Μινωιτών, όπως την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαρκή τους προσπάθεια για ασφάλεια και ειρήνη, δηλαδή αξίες που μας αφορούν όλους.
Μετά την παράσταση μερικά από τα παιδιά έρχονται πίσω από τη σκηνή και επαναλαμβάνουν (με τη βοήθεια κουκλοπαιχτών) σκηνές του έργου. Στη συνέχεια, κάθε παιδί θα κρατήσει στα χέρια του μία δαχτυλόκουκλα και μία γαντόκουκλα και, με τις οδηγίες των κουκλοπαιχτών, θα μάθει απλές κινήσεις και μυστικά που ζωντανεύουν τις κούκλες και τις μετατρέπουν σε θεατρικούς ήρωες.
Το πρόγραμμα «Μαρότες, γιγαντόκουκλες, σκιές, αντικείμενα και άλλα στην παράσταση “Η Ευρώπη στην Κρήτη”» δέχεται καθημερινά μαθητές από δημοτικά και νηπιαγωγεία όλης της Ελλάδας.
Ο αγαπημένος προορισμός των παιδιών και τη φετινή χρονιά είναι ο «Ελληνικός Κόσμος», ένας κόσμος γνώσης και δημιουργίας. Με ευρύ φάσμα από σχολικά αλλά και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν οι μουσειοπαιδαγωγοί του ΙΜΕ, τα παιδιά γνωρίζουν την πλούσια ελληνική αλλά και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση και επιμορφώνονται δημιουργικά.

«Ελληνικός Κόσμος»:
Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, http://www.hellenic-cosmos.gr/, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Ιαν. 2009 17:34
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μουσειοδιαδρομές Θαλάσσιοι Γίγαντες »

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά