Αρχική
A+ R A-
05 Φεβ

30 χρόνια αρμενίζοντας με την Τέχνη

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
30 χρόνια αρμενίζοντας με την ΤέχνηΜε μια αναδρομική έκθεση γεμάτη παιδικό ενθουσιασμό και χρώματα γιορτάζει τα 30 χρόνια ζωής του το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, στο Περιστύλιο Β! ορόφου του Ιδρύματος και θα είναι ανοικτή για το κοινό, από την Πέμπτη 19/2 έως και την Κυριακή 8/3/2009.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009, και ώρα 19:00  παρουσία του Δημάρχου Χαλκιδέων κυρίου Αθανασίου Ζεμπίλη, ο οποίος και θα εγκαινιάσει την έκθεση.
Η έκθεση «30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» αποτελείται από έργα των παιδιών που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας και περιλαμβάνει πίνακες, κατασκευές, κεραμικά και πανό, γεμάτα χρώμα και φαντασία, με θέματα εμπνευσμένα από την πόλη τους, από την Ελλάδα αλλά και το Σύμπαν που μας περιβάλλει.

30 χρόνια αρμενίζοντας με την Τέχνη

Τα έργα, μερικά από τα οποία έγιναν έως και 30 χρόνια πριν, αποτελούν ένα διαχρονικό λιθαράκι πολιτισμού και καταδεικνύουν τόσο την σημαντική πορεία που έχει διαγράψει το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, όσο και το δημιουργικό έργο των παιδιών, κάποια από τα οποία αργότερα συνέχισαν την ζωή τους φοιτώντας σε καλλιτεχνικές ή σχετικές σχολές (π.χ. Αρχιτεκτονική). Η καλλιτεχνική παίδευση και ειδικά η καλλιέργεια των νέων ανθρώπων αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του Εργαστηρίου Τέχνης  Χαλκίδας, που πιστεύει στην αρμονική ανάπτυξη όλων των ικανοτήτων των παιδιών.
Στην γιορτή αυτή θα βρεθούν παλιοί και νέοι μαθητές, οι δάσκαλοι τους αλλά και  οι συνδημιουργοί του Εργαστηρίου Χαρίκλεια και Δημήτρης Μυταράς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  όπως επίσης και μια πλειάδα καλλιτεχνών, δασκάλων, συνεργατών του Εργαστηρίου.
Το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας ιδρύθηκε το 1978 από τον τότε Δήμαρχο Χαλκιδέων κο Γιάννη Σπανό και τους Ζωγράφους Χαρίκλεια και Δημήτρη Μυταρά με στόχο την καλλιτεχνική και εικαστική ανάπτυξη της πόλης.  Το πρώτο τμήμα λειτούργησε για ενήλικες το 1979, ενώ το 1981 λειτούργησαν πειραματικά 2 τμήματα για παιδιά.  Σήμερα λειτουργούν 18 παιδικά τμήματα και 16 τμήματα ενηλίκων. Η επιτυχημένη πορεία του Εργαστηρίου διαφαίνεται από τα βραβεία που έχει αποσπάσει κατά καιρούς στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό (Σουηδία και Ιταλία). Αξίζει να αναφερθεί η βράβευση που έλαβε, τόσο από την Ακαδημία Αθηνών, όσο και από την Εταιρία Ευβοϊκων Σπουδών.
30 χρόνια αρμενίζοντας με την ΤέχνηΣήμερα, 30 χρόνια μετά, το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας ατενίζει τον 21ο αιώνα με δυναμισμό και πολλές νέες ιδέες, τιμώντας την πόλη της Χαλκίδας στην οποία γεννήθηκε και την οποία υπηρετεί.  Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ο Δήμαρχος Χαλκιδεων, κος Αθανάσιος Ζεμπίλης βρίσκεται συνοδοιπόρος στο ταξίδι και θα γιορτάσει μαζί με τους προσκεκλημένους τα γενέθλια του εργαστηρίου, εγκαινιάζοντας την έκθεση «30 ΧΡΟΝΙΑ  ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ».
Το Ίδρυμα Ευγενίδου, το οποίο στηρίζει πάντα την παιδεία, την τέχνη και τον πολιτισμό, συμμετέχει στον εορτασμό δίνοντας στα παιδιά του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας την ευκαιρία να εκθέσουν τα έργα τους  στο Περιστύλιο Β! ορόφου του Ιδρύματος Ευγενίδου, κάτω από τον ιστορικό – πλέον -  παλαιό Θόλο του Πλανηταρίου.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.
Διάρκεια έκθεσης:  Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009 έως Κυριακή 8 Μαρτίου 2009
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:30 -14:30
Σάββατο και Κυριακή 10:30-20:30
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ (ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009,  ΩΡΑ 19:00)  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ | Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά