Αρχική
A+ R A-
27 Απρ

Μουσειοδιαδρομές

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
ΜουσειοδιαδρομέςΠρογράμματα για οικογένειες. Κάθε Κυριακή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μόνιμες Συλλογές του Μουσείου ακολουθώντας μια διαδρομή και συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι στην έκθεση με θέμα την καθημερινή ζωή στην αρχαία Ελλάδα.
Γονείς και παιδιά μαζί με την αρχαιολόγο – μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη μαθαίνουν για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, την Κυπριακή Τέχνη και την αρχαία Ελληνική Τέχνη. Θα  λύσουν αινίγματα με λέξεις και εικόνες και θα μάθουν πως τα αρχαία αντικείμενα ίσως να μην ήταν τελικά αυτό που φαίνονται σε εμάς σήμερα. Ακόμη, θα προσπαθήσουν να μαντέψουν τη σημασία διαφόρων λέξεων που συναντά κανείς στα αρχαιολογικά μουσεία αλλά που στο έξω κόσμο έχουν εντελώς διαφορετικό νόημα…Και ίσως  να φτιάξουν και δικές τους, καινούριες λέξεις.

Μουσειοδιαδρομές 

Στην έκθεση «Σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα», στον 4ο όροφο του Μουσείου, τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και μέσα από μια διαδρομή θα γνωρίσουν τις καθημερινές ασχολίες του Λέοντα και της Μελίτης και τέλος θα παρακολουθήσουν τις ταινίες που προβάλλονται στην αίθουσα.

Κάθε Κυριακή, 11.00 π.μ.
Είσοδος για παιδιά έως 18 ετών: ελεύθερη είσοδος
Είσοδος για γονείς: εισιτήριο εισόδου του Μουσείου 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η  ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ,
ΤΗΛ: 210 7294220 από ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 – 13:00
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Απρ. 2009 12:59

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά