17 Ιουλ

Εκπαιδευτήρια Καίσαρη

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(1 Ψήφος)

Εκπαιδευτήρια ΚαίσαρηΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Στόχοι
Σε ένα χαρούμενο περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα που εξάπτουν τη φαντασία και το ερευνητικό πνεύμα των παιδιών, θέτουμε σε εφαρμογή νέες ιδέες και προγράμματα με στόχο να οδηγήσουμε τους μικρούς μας μαθητές στην ομαλή προσαρμογή τους στους κανόνες της σχολικής ζωής. Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν σε ένα περιβάλλον που διέπεται από σεβασμό και ευγένεια, να μοιράζονται, να ακούν τη γνώμη των άλλων και να λύνουν τις διαφορές τους με πολιτισμένο τρόπο.

Εκπαιδευτήρια ΚαίσαρηΗ κοινωνικότητά τους καλλιεργείται μέσα από δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την συνεργασία και επικοινωνία με τα άλλα παιδιά. Παράλληλα καταλαβαίνουν την ανάγκη ύπαρξης κανόνων στις καθημερινές τους δραστηριότητες και της συμμόρφωσής τους με αυτούς.
Μέσα από ερεθίσματα και εργασίες οι μικροί μαθητές οδηγούνται σε νέες γνωστικές ανακαλύψεις για τον κόσμο που τα περιβάλλει και πλουτίζουν τις γνώσεις τους για αυτόν.
Εκπαιδευτήρια ΚαίσαρηΗ καθημερινή τους επαφή με τα αγγλικά με το σύστημα PLAY AND LEARN βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν σιγά σιγά τη δυνατότητα επικοινωνίας στη γλώσσα αυτή με ένα τρόπο αβίαστο και ευχάριστο, ακριβώς όπως έμαθαν να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα.

Το Θεατρικό Παιχνίδι, με εξειδικευμένους έμπειρους παιδαγωγούς βοηθά σημαντικά στην ανάπτυξη των εκφραστικών τους μέσων. Το ίδιο σημαντική είναι και η γνωριμία τους με τη μουσική (σύστημα ORFF) και τις τέχνες.
Εκπαιδευτήρια ΚαίσαρηΑπαραίτητη βέβαια είναι και η σωματική άσκηση και εκτόνωση των μικρών μαθητών. Αυτή επιτυγχάνεται μέσα από ψυχοκινητικά παιχνίδια προσαρμοσμένα στην ηλικία τους.

Στα Νήπια δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη σωστή αλλά αβίαστη προετοιμασία τους για την Α΄ δημοτικού με νέες μεθόδους προγραφής που επιτρέπουν στους μικρούς μαθητές να αναγνωρίζουν γράμματα και λέξεις και να τα αναπαράγουν καθώς και στην πρώτη τους επαφή με τα μαθηματικά μέσα από σύγχρονες προμαθηματικές Εκπαιδευτήρια Καίσαρηασκήσεις. Οι γνώσεις και οι παραπάνω στόχοι μας ενισχύονται και επεκτείνονται με τις επισκέψεις μας σε θέατρα, μουσεία και άλλους χώρους εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος (εργαστήρια, οινοποιεία κλπ) με την παρακολούθηση των κατάλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και με το δανεισμό μουσειοσκευών (Κυκλαδικός πολιτισμός, το παραδοσιακό ψωμί, ο Καραγκιόζης, αρχαία Ελληνική ενδυμασία κ.λ.π.) Επίσης με συζητήσεις, προβολές, εκδηλώσεις και επισκέψεις στοχεύουμε στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον.

Εκπαιδευτήρια ΚαίσαρηΤέλος, δίνουμε τη δυνατότητα στους μικρούς μας μαθητές να γνωρίσουν αθλήματα όπως το τένις, το ποδόσφαιρο ή το ταε κβον ντο, να ασχοληθούν με το χορό, να προπονηθούν στο κλειστό κολυμβητήριο του σχολείου μας ή να μάθουν κάποιο μουσικό όργανο μέσα από το πρόγραμμα προαιρετικών δραστηριοτήτων του σχολείου μας, εξοικονομώντας κόπο και χρόνο.

Διδακτικές Μέθοδοι
Για να επιτευχθούν οι στόχοι τους οποίους θέτουμε στο Νηπιαγωγείο, οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας επιμορφώνονται διαρκώς για τις νέες μεθόδους διδασκαλίας στην προνηπιακή και νηπιακή ηλικία.
Εκπαιδευτήρια ΚαίσαρηΣυνοψίζουμε τις διδακτικές μεθόδους που χρησιμοποιούμε στα εξής:
Πλήθος δραστηριοτήτων που φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με το γνωστικό αντικείμενο διευκολύνοντας έτσι την κατανόηση και αφομοίωσή του.
Συνεργασία με Μουσεία και χρήση των σχετικών με συγκεκριμένες ενότητες Μουσειοσκευών.
Πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (αφίσες, video – dvd, ηχητικό υλικό, έκθεση αντικειμένων για παρατήρηση και πολλά άλλα).
Ενθάρρυνση των παιδιών να συμμετέχουν ενεργά στη συλλογή πληροφοριών και στην ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να οδηγηθούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων.
Εκπαιδευτήρια Καίσαρη Ενθάρρυνση για πειραματισμούς και παρατηρήσεις.
Ποικίλες δραστηριότητες έκφρασης και δημιουργίας με μέσο τα εικαστικά και τη μουσική που κινητοποιούν τη φαντασία και ενισχύουν την καλλιτεχνική δημιουργία.
Συμμετοχή των μικρών μαθητών σε κινητικά ψυχαγωγικά παιχνίδια που στοχεύουν στην κατάκτηση της κοινωνικοποίησης, της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Εκπαιδευτήρια Καίσαρη
Διεύθυνση: Λάμπτρων & Λυσιμάχου 1, Κορωπί
Τηλ. επικοινωνίας: 210 9656300 – 5 • Fax: 210 9656308
Site: www.kessaris.edu.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Σεπ. 2009 04:58
Administrator

Τελευταία από τον/την Administrator

Σχετικά αντικείμενα (με βάση την ετικέτα)

επιστροφή στην αρχή