Αρχική / Παρουσιάσεις / Κινούμαστε και μας αρέσει!
A+ R A-
04 Μαρ.

Κινούμαστε και μας αρέσει!

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(1 Ψήφος)
Κινούμαστε και μας αρέσει!Με το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode, η κίνηση γίνεται παιχνίδι! Από τον Ιανουάριο του 2009, οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αργυρούπολης, Αιγίου και Παλαιού Φαλήρου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ θέτουν σε εφαρμογή την πρώτη θεματική ενότητα του προγράμματος, «Κινούμαστε και μας αρέσει!».
Σκοπός της συγκεκριμένης ενότητας είναι η παρότρυνση των παιδιών και των οικογενειών τους, να κινούνται καθημερινά, το λιγότερο 30 λεπτά, διασκεδάζοντας!
Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης που παρέχεται στους Δήμους από τον Εθνικό Συντονισμό του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, οι τοπικές ομάδες που απαρτίζονται από τους Τοπικούς Υπευθύνους Προγράμματος και τοπικούς επαγγελματίες υγείας, συγκεντρώθηκαν στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, όπου και τους δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες για την υλοποίηση της πρώτης θεματικής ενότητας. Ακολουθώντας την προσέγγιση του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, για το επόμενο εξάμηνο του 2009, οι τοπικές ομάδες θα έχουν ως στόχο την κινητοποίηση όλων των φορέων της πόλης τους – σχολεία, επαγγελματίες υγείας, εταιρίες, έμποροι, παραγωγοί, κέντρα εστίασης, ΚΕΠ, ΜΚΟ, κ.λ.π. – ώστε να αλλάξουν την επαγγελματική τους προσέγγιση και να προωθούν και αυτοί με τον τρόπο τους, και πάντα σε συνεργασία με τον Τοπικό Υπεύθυνο Προγράμματος του Δήμου, τα βασικότερα μηνύματα της ενότητας ‘Κίνηση’.
Ο σημερινός σύγχρονος και κατά κόρον καθιστικός τρόπος ζωής, επηρεάζει όχι μόνο την υγεία των ενηλίκων αλλά και αυτή των παιδιών. Λιγότερο χρόνο μπροστά σε οθόνες και περισσότερη κίνηση συμβουλεύει το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, προτρέποντας τα παιδιά να μειώσουν το χρόνο που περνούν παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, βλέποντας τηλεόραση και χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή. Για παράδειγμα, το παιδί μπορεί αντί να περνάει ώρες μπροστά σε μια οθόνη, μπορεί να παίξει έξω με τους φίλους του, να βγάλει βόλτα το σκύλο, να βοηθήσει τους γονείς του έξω στον κήπο, να μαστορέψει ή απλά να παίξει με τα παιχνίδια του… Μικρές μόνο αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά!
  • Το Διεθνές Ίδρυμα Carrefour  και ο όμιλος Carrefour, στα πλαίσια των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναλαμβάνει με σκοπό την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων, είναι οι χρυσοί χορηγοί του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode.
  • Τον Εθνικό Συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE στην Ελλάδα έχει αναλάβει η εταιρία NOSTUS Communication & Events. Το πρόγραμμα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια (2008-2012) ενώ φιλοδοξεί να επεκτείνει τις ενέργειες του σε 40 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
  • Το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων – Γραμματεία Νέας Γενιάς και του Υπουργείου Ανάπτυξης – Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Έχει επίσης εξασφαλίσει τις αιγίδες των εξής οργανισμών: Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων, Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας, Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής, Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος
  • Εμπνευστής και Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Δικτύου EPODE (EPODE European Network) είναι ο γαλλικός όμιλος PROTEINES.
  • Το πρόγραμμα EPODE και οι αντίστοιχες παραλλαγές του σε Βέλγιο, Ελλάδα και Ισπανία, ακολουθεί τη Στρατηγική του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας WHO για τη Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και την Υγεία (DPAS), η οποία έγινε αποδεκτή το 2004, από 193 χώρες μέλη του Οργανισμού. Η στρατηγική αυτή προτείνει την ενιαία κινητοποίηση όλων των Φορέων για την πρόληψη των μη μεταδιδόμενων ασθενειών, με σκοπό τη δραστική αλλαγή του περιβάλλοντος και την ενθάρρυνση του πληθυσμού προς την υιοθέτηση πιο υγιεινών τρόπων ζωής.
  • Το πρόγραμμα EPODE ακολουθεί επίσης την προσέγγιση και μεθοδολογία των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημοσιεύθηκαν το 2007, στη Λευκή Βίβλο (WHITE PAPER) για τη Στρατηγική της Ευρώπης για τη Διατροφή, και τα θέματα υγείας που σχετίζονται με το Υπέρβαρο και την Παχυσαρκία.
  • Iστοσελίδες του προγράμματος EPODE, Γαλλία: www.epode.fr, Ισπανία: www.thaoweb.com, Βέλγιο: www.viasano.be, Ελλάδα: www.paideiatrofi.gr

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά