Αρχική / Σινεμά / Αρχείο Θεμάτων / Βόλος, η πόλη μέσα από τα μάτια των παιδιών
A+ R A-
28 Δεκ

Βόλος, η πόλη μέσα από τα μάτια των παιδιών

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
ImageΕυφάνταστα και ευρηματικά εικαστικά έργα των παιδιών του Βόλου, παρουσιάζονται σε μια πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής, κεραμικής, κατασκευών και κοσμήματος στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο, τηλ:210 3452150), την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008 στις 7:30 μ.μ.
Πρόκειται για μια σημαντική και πολύπλευρη έκθεση, που διοργανώνεται από τα Εικαστικά Εργαστήρια για παιδιά του Δήμου Βόλου (Καλλιτεχνικός Οργανισμός και Δημοτικός Οργανισμός Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων) και τον Πολιτισμικό Οργανισμό Δήμου Αθηναίων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην πόλη του Βόλου, το εκπαιδευτικό εικαστικό πεδίο με εικοσαετή δράση, έχει ριζικά αναμορφώσει την δυναμική του από το 2004 μέχρι σήμερα. Έχει κατορθώσει μέσα από τις γλώσσες της τέχνης να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά και να ιεραρχήσουν τις ανάγκες τους, αποκτώντας τόσο μια εμπλουτιζόμενη ατομικότητα, όσο και ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Τα παιδιά αρχίζουν να γνωρίζουν μεθοδευμένα και σε βάθος την πόλη τους, την ιστορία της και τις παραδόσεις, κυρίως όμως το περιβάλλον και την καθημερινότητά της, με την οποία συνομιλούν, ανταλλάσσουν απόψεις και πλαισιώνονται, αναδημιουργώντας τις συνθήκες της. Τα έργα που τα παιδιά με στοχαστικότητα έχουν δημιουργήσει υποβάλλουν νέες αισθητικές προτάσεις. Οι προτάσεις αυτές κατανέμονται σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες που ανταποκρίνονται στον διαπολιτισμικό διάλογο της εποχής μας των ανοικτών συνόρων και των διευρυμένων αντιλήψεων, όπως:

vo2Η γνωριμία των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων του δικού μας και άλλων λαών, οι συνιστώσες της εντοπιότητας και της υπερτοπικότητας, οι προσεγγίσεις των μεταβιομηχανικών και σημερινών δυνατοτήτων με αποφυγή κάθε εντυπωσιοθηρίας, τα πολιτιστικά επιτεύγματα της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης των παιδιών να αποκτήσουν συνείδηση των κοινωνικών, πολιτικών, ηθικών δεδομένων βάσει των οποίων αναλαμβάνουν υπεύθυνες και νέες τοποθετήσεις.

Τα έργα των παιδιών (που με ατομικό και ομαδικό πνεύμα έχουν φιλοτεχνήσει), έχουν δημιουργηθεί με παροχή κατάλληλων ερεθισμάτων, δηλαδή χρήση οπτικοακουστικών μέσων, επισκέψεις σε Μουσεία και επαγγελματικούς χώρους, εκπαιδευτικά παιχνίδια σε συνδυασμό με μουσική, βιβλία, κίνηση και λόγο.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιάζεται Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα σχολεία που θα την επισκέπτονται

Διάρκεια έκθεσης: 9-18 Ιανουαρίου 2008
Επιμέλεια Έκθεσης: Παρασκευή Γαρδέλη, Ζωγράφος- εικαστικός εκπαιδευτικός, Παρασκευή Τσιμά, Ιστορικός αρχαιολόγος
Παρουσίαση – Ανάλυση της έκθεσης: Αθηνά Σχινά, Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες-δάσκαλοι: Γιάνναρου Αιμιλία, κεραμίστρια, Γκάλιος Γιώργος, κεραμίστας, Δαμιανού Βασιλική, κατασκευάστρια κοσμήματος, Διακομή Ζίνα, κεραμίστρια, Καλαμποκά Ουρανία, ζωγράφος, Κομνηνός Κώστας, εικαστικός, Μπαξεβανίδου Κάκη, ζωγράφος, Ντάτσιου Κερασία, εικαστικός, Οικονόμου Μαρούσκα, κατασκευάστρια κοσμήματος, Οικονόμου Νίτα, ζωγράφος, Παπαγεωργίου Αγγελική, ζωγράφος, Πέρκα Βασιλική, γλύπτρια, Ποδιάς Νικόλαος, εικαστικός, Πορτάρη Αθηνά, κεραμίστρια, Σκεμπέ Ντέμα, κεραμίστρια, Χαμπέρη Μαρία, ζωγράφος, Χατζηνικολάου Μαρία, εικαστικός

Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου

  • «Στέκι Παιδιού» (24210 31456, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )
  • Κέντρο Νεότητας Αγίου Γεωργίου (24210 45151, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )
  • Κέντρο Νεότητας Αγίων Αναργύρων (24210 69142 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )
  • Κέντρο Νεότητας Νέας Δημητριάδος (24210 54424 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )
  • Κέντρο Νεότητας Χιλιαδούς (24210 46854 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικών Θεμάτων:

  • «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» (24210 64336, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , www.kdap.gr )
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Μάι. 2008 13:02

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά