17 Μαρ.

Tα μαγικά σεντούκια

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Όμορφη, έξυπνη και προκομμένη, η ηρωίδα της ιστορίας θεριεύει την ζήλεια της μητριάς και της ετεροθαλούς αδερφής της. Αποτέλεσμα αυτής της ζήλειας είναι ο διωγμός της από το σπίτι. Μόνη στο δρόμο, αναζητώντας την τύχη της, κουρασμένη και απελπισμένη βρίσκεται τυχαία

στο σπίτι της Κυρά  Παρασκευής, προστάτιδας των κατατρεγμένων, όπου ζητά καταφύγιο. Υποβάλλεται σε μία σειρά δοκιμασιών και δύσκολων καθηκόντων. Ανταπεξέρχεται και εκτελεί στο ακέραιο τις εντολές που της δίνονται. Ανταμ οίβεται με ένα μαγικό δώρο, την επιστροφή της στο σπίτι και την επανασύνδεση με τον πατέρα της. Θέλοντας και η μητριά, να έχει η κόρη της την ίδια τύχη, την στέλνει και αυτήν στο σπίτι της Κυρά Παρασκευής. Με απροθυμία και αγένεια δεν εκτελεί καμία από τις εντολές, με αντίτιμο την τιμωρία.
Το παραμύθι «Τα μαγικά σεντούκια» δίνει την εικόνα της καταδιωγμένης ηρωίδας, που είναι υποχρεωμένη να βγει ολομόναχη στον κόσμο, απομονωμένη, όπως συχνά απομονωμένο νιώθει το σύγχρονο παιδί.
Το κουκλοθέατρο είναι για το παιδί ο δικός του κόσμος. Ένας κόσμος δοσμένος στα μέτρα του, γι’ αυτό το ζει τόσο αληθινά. Η κούκλα είναι πολύ πιο κοντά στο παιδί από οποιονδήποτε ηθοποιό. Όχι μόνο λόγω των μικρών διαστάσεών της, που την καθιστούν πιο φιλική, αλλά επειδή η φύση της καθώς είναι έμψυχη και άψυχη, την κάνουν πιο προσιτή στην παιδική κατανόηση. Ακόμα και αν το παιδί ξέρει ή διαπιστώνει ότι άνθρωπος κινεί την κούκλα, αδιαφορεί για την ύπαρξή του και απευθύνεται μόνο σ’ αυτήν. Μ’ αυτήν επικοινωνεί και αυτήν εμπιστεύεται!

Συντελεστές της παράστασης
Κουκλοθεατρική ομάδα: Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου, Φίλιππος Φέρτης
κηνοθεσία – σκηνογραφία:Μαιρηβή Γεωργιάδου
Κούκλες – Σκηνικά: Μαιρηβή Γεωργιάδου,Ρικάρντο Ντι Λάουρο
Μουσική: George Eneskou
Φωτισμοί: Ρικάρντο Ντι Λάουρο
Τεχνική Επιμέλεια: Γιάννης Κέντρος
Φωτογραφία: Δημήτρης Λαζάρου

Εργαστήρι Μαιρηβή, Ένας Χώρος Για Την Κούκλα
Δεληγιώργη 33, Αθήνα (Μεταξουργείο), Τηλ: +302105222181, http://www.mairivi.gr/
Τιμές εισιτηρίων
10€
Κυριακές: 12:00
Για οργανωμένες παραστάσεις: 8€

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Από... μέχρι: 21.11.2010 έως 17.04.2011

Σχετικά αντικείμενα (με βάση την ετικέτα)

επιστροφή στην αρχή