Αρχική / Εικαστικά - Μουσεία / Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
A+ R A-
17 Μαρ.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(1 Ψήφος)

Συναισθήματα και Μηνύματα
Τα παιδιά δημιουργούν ανακαλύπτοντας το νεολιθικό πολιτισμό
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού) παρουσιάζει έκθεση έργων του συνόλου των 925 μαθητών και μαθητριών

του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Ψυχικού, με τίτλο ‘Συναισθήματα και Μηνύματα-Τα παιδιά δημιουργούν ανακαλύπτοντας το νεολιθικό μας παρελθόν’.Η έκθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα του δημιουργικού διαλόγου των παιδιών με τα αντικείμενα της έκθεσης ‘Το ξεχασμένο παρελθόν της Ευρώπης. Η κοιλάδα του Δούναβη, 5000-3500 π.Χ. & Οι σχέσεις της Ελλάδας με τα Βαλκάνια κατά τη Νεολιθική εποχή’, που φιλοξένησε το Μουσείο από τις 6 Οκτωβρίου 2010 έως τις 10 Ιανουαρίου 2011.Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση και μέσα από ειδικά σχεδιασμένη ξενάγηση του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, να γνωρίσουν τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε κατά τη Νεολιθική εποχή στην περιοχή των Βαλκανίων και στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του προγράμματος των Ελευθέρων Δράσεων του Κολλεγίου Ψυχικού, οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν τα δικά τους έργα,  μέσα από τα οποία φανερώνονται οι σκέψεις και τα συναισθήματά τους.
Οι μικροί δημιουργοί αντλούν από το παρελθόν της Ευρώπης εικόνες που μοιάζουν να αποτελούν φορείς συναισθημάτων όλων των λαών, σε όλη τη γη και σε όλες τις εποχές. Τα γεωμετρικά και τα αφαιρετικά σύμβολα που εμφανίζονται στα σπίτια, στα αγγεία, στα ειδώλια, στις σφραγίδες και γενικά σε πολλά αντικείμενα της ‘παλαιάς Ευρώπης’ μαρτυρούν έναν ‘κώδικα’ επικοινωνίας, μία γλώσσα διαχρονική και παγκόσμια.
Η έκθεση αποτελείται από έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής, καθώς και από ορειχάλκινα κοσμήματα και ζωγραφιστές πέτρες.
Η έκθεση άνοιξε στο κοινό την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου παιδιά και γονείς είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα και να ξεναγηθούν στο χώρο. Την εκδήλωση προλόγισαν η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νικολάου Π. Γουλανδρή, ο κύριος Αλέξανδρος Σαμαράς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, η κυρία Αιμιλία Τσεκούρα εκ μέρους της ομάδας εκπαιδευτικών του Τμήματος Ελευθέρων Δράσεων Κολλεγίου Ψυχικού,  και η κυρία Μαρίνα Πλατή, Υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Επιμέλεια & Οργάνωση έκθεσης:
-Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
-Τμήμα Ελευθέρων Δράσεων, Κολλέγιο Ψυχικού (Λάτσειο)
Ομάδα Εκπαιδευτικών:  Αιμιλία Τσεκούρα, Ελένη Δαμοπούλου, Ρένα Γύφτουλα, Μαρία Καχραμάνογλου, Δανάη Μπάτση

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74 Κολωνάκι
Διάρκεια: 10 – 24 Μαρτίου 2011
Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011: ελεύθερη είσοδος στην έκθεση

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Από... μέχρι:

Γκαλερί Εικόνων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μουσείο Συναισθημάτων Φιγούρες & Κούκλες »

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά