Αρχική / Υγεία / Αντιμετωπίστε την τοξική επίθεση των τροφίμων
A+ R A-
29 Σεπ

Αντιμετωπίστε την τοξική επίθεση των τροφίμων

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(1 Ψήφος)
1. Αγοράστε τρόφιμα όσο το δυνατόν ελεύθερα από αντιβιοτικά, ορμόνες, λιπάσματα, εντομοκτόνα, χρωστικές και πρόσθετα.  Προσέξτε ιδιαίτερα τα φρούτα και τα λαχανικά. Μελέτες δείχνουν πως τα περισσότερα ίχνη τοξικών χημικών ουσιών βρίσκονται σε τροφές όπως

το μήλο, η πατάτα, το αχλάδι, το ροδάκινο, το σπανάκι, η φράουλα, το μαρούλι, τα σταφύλια.
2. Οργανικό δεν σημαίνει αυτόματα και ασφαλές. Χρειάζεται αξιόπιστη πιστοποίηση από την πολιτεία και προσωπικό έλεγχο του κάθε προϊόντος από τη δική μας πλευρά, τηρώντας τις βασικές αρχές του προσεκτικού καταναλωτή. Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα και αναζητήστε την επικύρωση ότι το προϊόν είναι πραγματικά οργανικό- βιολογικό.
3. Έχετε ως αρχή να προτιμάτε τα τοπικά προϊόντα που, κατά το δυνατόν, γνωρίζετε από πού προέρχονται και πώς προετοιμάζονται. Στην ιδανική περίπτωση γνωρίζετε τον διαπιστευμένο παραγωγό και τον εμπιστεύεστε.
4. Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά της εποχής, όσο δυνατόν πιο φρέσκα. Κατεψυγμένα λαχανικά πιθανό να έχουν μεγαλύτερη διατροφική αξία από λαχανικά που έχουν παραμείνει για μέρες στην συντήρηση. Εμπιστευθείτε την κοινή λογική και τις αισθήσεις σας για να κρίνετε αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
5. Προσφέρετε κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα από ζώα ελευθέρας βοσκής, που έζησαν μια ομαλή, φυσιολογική ζωή. Τα ‘βιομηχανοποιημένα’ ζώα μαζικής παραγωγής υπέμειναν μια περιοριστική, αφύσικη ζωή, ταΐστηκαν προληπτικά με αντιβιοτικά, πήραν ορμόνες όπως η αυξητική και οι τροφές τους συχνά περιείχαν βαριά μέταλλα όπως το αρσενικό.
6. Καταναλώστε όσο το δυνατόν περισσότερα σπιτικά φαγητά παρά έτοιμα, επεξεργασμένα.
7. Αποφύγετε προϊόντα μέσα σε πλαστικά μπουκάλια ή τυλιγμένα σε πλαστικές συσκευασίες.

Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος MRCPCH DCH IBCLC
www.pediatros-thes.gr

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά