Αρχική / Εκδηλώσεις / Αρχείο Θεμάτων / 31η Γιορτή Βιβλίου
A+ R A-
06 Μαϊ.

31η Γιορτή Βιβλίου

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
31η Γιορτή ΒιβλίουΈνα ταξίδι στη μαγεία της ανάγνωσης.
Με αυτό το σύνθημα σαν προμετωπίδα ξεκινάει η 31η γιορτή του βιβλίου, το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα. 300 εκδότες, και πάνω από 50.000 τίτλοι, που αντιπροσωπεύουν το σύνολο της εκδοτικής παραγωγής, θα παρουσιαστούν αυτές τις 12 ημέρες στον ωραιότερο «περίπατο» της Αθήνας.
Ο στόχος της φετινής Γιορτής του Βιβλίου δεν είναι απλώς η έκθεση των εκδοτικών προσπαθειών αλλά η προσέλκυση ενός νέου και δυναμικού κοινού, που πρέπει να δει το βιβλίο σαν ταξίδι, περιπέτεια, απόλαυση  και όχι σαν καταναγκασμό.
Γι’ αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθούν διάφορες παράλληλες με την έκθεση εκδηλώσεις, όπως συναντήσεις με Έλληνες και ξένους λογοτέχνες, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, αλλά κυρίως διαδραστικές εκδηλώσεις όπου χρησιμοποιώντας τη ψηφιακή τεχνολογία και το Διαδίκτυο θα δοθεί η ευκαιρία σε νέους αναγνώστες να γνωρίσουν το μαγικό χώρο του βιβλίου.
Τη φετινή Γιορτή του Βιβλίου, που μπαίνει αισίως στην τέταρτη δεκαετία διαρκούς παρουσίας, έχουν αγκαλιάσει με θέρμη εκδοτικοί, θεατρικοί, καλλιτεχνικοί, πολιτιστικοί φορείς. Διάσημοι λογοτέχνες, αλλά και καλλιτέχνες θα παρουσιαστούν και θα καταθέσουν τη δική τους εισφορά στην επικοινωνία του βιβλίου με τις νέες γενιές.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Παρασκευή 9 Μαΐου
στις 20:00 Επίσημα εγκαίνια
στις 21:00 Μουσικά σύνολα Δήμου Αθηναίων: big band, στο χώρο εκδηλώσεων.

Κυριακή 11 Μαΐου
στις 11:00 Εργαστήριο Πηλού: Μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα, στήνουν εργαστήριο πηλού και καλούν τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους πηλο..έργα.
στις 11:30 "Του φεγγαριού η κόρη και άλλα παράξενα παραμύθια.. στη σκιά της Ακρόπολης" με την παραμυθού Εύη Γεροκώστα, στα σκαλάκια του Ηρωδείου.

Πέμπτη 15 Μαΐου
19:00 – 21:00 Ημερίδα με θέμα «Νέοι και Βιβλίο»: από τον καταναγκασμό στην απόλαυση». Συμμετέχουν συγγραφείς, εκπαιδευτικοί,  ψυχολόγοι βιβλιοθηκονόμοι και φοιτητές, αίθουσα Κέντρου Μελέτης Ακροπόλεως, κτίριο Βάιλερ (Μακρυγιάννη 2-4).

Παρασκευή 16 Μαΐου
στις 19:00 Μουσικό σύνολο τζαζ από μαθητές του μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Αλίμου, υπεύθυνος Σπύρος Μουρελάτος, χώρος εκδηλώσεων.

Σάββατο 17 Μαΐου
στις 19:00 SAMBAXE: Όπως παλιά οι ντελάληδες καλούσαν τον κόσμο στα σημαντικά γεγονότα της περιοχής, έτσι και η ομάδα κρουστών "Sambaxe" στην αρχή των εκδηλώσεων θα περιδιαβεί από το Θησείο μέχρι το σταθμό "Ακρόπολη" και θα προσκαλέσει όλους τους κατοίκους της πόλης στη μεγάλη Γιορτή του Βιβλίου.

Κυριακή 18 Μαΐου
στις 11:00 Τα Παναθήναια: συμμετοχικό εικαστικό δρώμενο για παιδιά από το ζωγράφο Γιάννη Δημητράκη, στο χώρο εκδηλώσεων.
στις 11:30 "Του φεγγαριού η κόρη και άλλα παράξενα παραμύθια.. στη σκιά της Ακρόπολης" με την παραμυθού Εύη Γεροκώστα, στα σκαλάκια του Ηρωδείου.

Οι ώρες λειτουργίας της 31ης  Γιορτής Βιβλίου είναι:
καθημερινά από τις 18:00 έως τις 22:30
Παρασκευή & Σάββατο από τις 18:00 έως τις 23:00
και Κυριακή από τις 10:00 έως τις 14:00 & από τις 18:00 έως τις 22:30.

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά