Αρχική / Εκδηλώσεις / Αρχείο Θεμάτων / Τέχνη για παιδιά
A+ R A-
31 Ιουλ

Τέχνη για παιδιά

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
Τέχνη για παιδιάΣτο πλαίσιο της έκθεσης Ι. Μόραλης. Μια Ανίχνευση, που παρουσιάζεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 6-13 ετών.
Σκοπός των μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων είναι να φέρουν τα παιδιά σε δημιουργική επαφή με τα έργα του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου και να τα βοηθήσουν να βιώσουν και να πειραματιστούν με τις βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν την τέχνη του.
Τέχνη για παιδιάΟι εκδηλώσεις αυτές διαρκούν δύο ώρες, και περιλαμβάνουν μία ώρα ειδικής ξενάγησης με παιγνίδια και ερωταποκρίσεις, καθώς και μία ώρα ζωγραφικής, γλυπτικής ή κατασκευών με θέματα και τεχνικές στο πνεύμα της ζωγραφικής του Γιάννη Μόραλη. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά, έχοντας ως αφετηρία τα συγκεκριμένα έργα που βλέπουν στην έκθεση, θα μπορέσουν να εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις και εικόνες. Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως τις 31 Αυγούστου. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν ένα από τα δίωρα αυτά προγράμματα, θα πρέπει να τηλεφωνήσουν προηγουμένως στο Μουσείο για να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 22820-22444. Και η συνέχεια έπεται το φθινόπωρο στην Αθήνα. Επιλεγμένα έργα των παιδιών που θα συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα θα παρουσιαστούν στο κοινό κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Κόδρου 9, Πλάκα) μαζί με ένα πρωτότυπο έργο του Γιάννη Μόραλη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Σεπ. 2008 13:15
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Νύχτα των Ρεκόρ Παιδοχρώματα 2008 »

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά