Αρχική / Εκδηλώσεις / Αρχείο Θεμάτων / Ήχος-Μύθος σαν ενώσουν
A+ R A-
21 Οκτ

Ήχος-Μύθος σαν ενώσουν

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
Ήχος-Μύθος σαν ενώσουνΑπό την Κυριακή 26 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 οι ΗΧόΜΥΘΟΙ παρουσιάζουν το μουσικό παραμύθι «Ήχος-Μύθος σαν ενώσουν». “Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο ζωηρός Ήχος, που στιγμή δεν σταματούσε να ταξιδεύει κι έτσι κάθε στιγμή και κάθε λεπτό ζούσε, αεικίνητος, και μια νέα περιπέτεια!
Ήχος-Μύθος σαν ενώσουνΏσπου συνάντησε το σοφό  Μύθο, που περνούσε τις μέρες και τις ώρες του  βυθισμένος στη σιωπή, ανάμεσα στα χιλιάδες, αμέτρητα βιβλία του! Τι έγινε τότε;”
Για να  ζωντανέψει η ιστορία και οι μελωδίες να πάρουν εικόνα, οι μικροί μας φίλοι δε θα μείνουν απλοί θεατές αλλά θα εισχωρήσουν μέσα στο μύθο, συνδυάζοντας την μουσική, την κίνηση και τη φαντασία. Θα συμμετέχουν ενεργά αναπαριστώντας το ταξίδι του παιχνιδιάρη Ήχου καβάλα στον Άνεμο, ή και τον μοναχικό Μύθο καθώς είναι χαμένος ανάμεσα στα βιβλία του.

Η κάθε παρουσίαση αποτελεί μια παράσταση γεμάτη ζωντάνια όπου  η αφήγηση  του παραμυθιού πλέκεται με  μελωδίες που εκτελούνται ζωντανά και  που έχει  πρωτότυπα συνθέσει η Παναγιώτα Βασιλοπούλου με παιχνιδιάρικη διάθεση  για την   εξέλιξη του μύθου. Τα σκηνικά, τα κοστούμια και η θεατρική αναπαράσταση των ρόλων συνθέτουν ένα πολυσύνθετο  θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Σημαντικό ρόλο έχουν πάντα οι διάφοροι ήχοι που επενδύουν το παραμύθι  και που παράγονται όλοι με φυσικό  τρόπο, χρησιμοποιώντας από τα πιο παράξενα μουσικά όργανα μέχρι καθημερινά αντικείμενα. 

Ηχητικά  εργαλεία των ΗΧόΜυθων  είναι: οι φλογέρες, οι κιθάρες, κουρτίνα, μπεντιρ, μεταλλόφωνο, ξυλόφωνο, πιατίνια, maracas,  το τραγούδι καθώς και πολλά ιδιόφωνα και πρωτότυπα φτιαγμένα «ηχοπαιχνίδια.»

Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν από κοντά όλα τα μουσικά όργανα και να συμμετέχουν σε μια μουσική εκπαιδευτική ξενάγηση από τους ΗΧόΜΥΘΟΥΣ!

ΗΧΟΘΕΑΤΡΟ
Μπουμπουλίνας 25 Δάφνη
Στάση Μετρό: Δάφνη
www.sitemaker.gr/msdafni
Εισιτήριο Εισόδου: 10 ευρώ
κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 9026264
ΗΧόΜΥΘΟΙ είναι η Αναστασία Κοσμίδου, η Παναγιώτα Βασιλοπούλου, η  Βασιλική Χατζημανωλάκη και η  Μαρούσα Κομηνού 

ΗΧόΜΥΘΟΙ είναι η Αναστασία Κοσμίδου, η Παναγιώτα Βασιλοπούλου, η  Βασιλική Χατζημανωλάκη και η  Μαρούσα Κομηνού 

ΚΕΙΜΕΝΟ
Βασιλική Χατζημανωλάκη
ΜΟΥΣΙΚΗ
Παναγιώτα Βασιλοπούλου
ΣΚΗΝΙΚΑ
Φρέντι Γκίζας
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Αρετή Κομηνού
ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Τούλα Χατζηγιαννάκη
η διάρκεια είναι  περίπου 60’
Για παιδιά από 4 ετών

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Οκτ. 2008 11:06
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το-Φί-και-το-Φί Εκδόσεις "Ψυχογιός" »

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά