Αρχική / Εκδηλώσεις / Αρχείο Θεμάτων / Η ιστορία του Ντεσπερό
A+ R A-
24 Ιαν.

Η ιστορία του Ντεσπερό

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
Η ιστορία του ΝτεσπερόΣτο βασίλειο του Ντορ, υπήρχε μόνιμη μαγεία στην ατμόσφαιρα, πολύ γέλιο και ακόμα περισσότερη σούπα, ώσπου όλα άλλαξαν σε μια στιγμή! Όταν ένα τρομερό περιστατικό προκαλεί το θάνατο της Βασίλισσας, ο Βασιλιάς και η Πριγκίπισσα πέφτουν σε μελαγχολία, απαγορεύοντας τη σούπα στο βασίλειο κι έτσι τα πάντα βυθίζονται στο απόλυτο γκρι.
Τότε γεννιέται ο Ντεσπερό Τίλινγκ, ένα γενναίο ποντικάκι με κύρια χαρακτηριστικά τα τεράστια αυτιά του και την ακόμα μεγαλύτερη ψυχή του.
Μπορεί να είναι μικροσκοπικός, αλλά είναι τόσο ατρόμητος που αρνείται πεισματικά να ζει μέσα στο φόβο, όπως είναι εκπαιδευμένα τα υπόλοιπα ποντίκια.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Έτσι, οι δικοί του τον διώχνουν από την κοινωνία τους, επειδή αρνείται να συμμορφωθεί με τους κανόνες της κι ο Ντεσπερό ξεκινά ένα ταξίδι στο άγνωστο… παρέα με έναν καλόκαρδο αρουραίο, τον Κιαροσκούρο (Ροσκούρο), που το μόνο που θέλει είναι να πάψει να ζει στα σκοτεινά μπουντρούμια

Η ιστορία του Ντεσπερό 

Όταν η πριγκίπισσα Μπιζέλα αρνείται τη φιλία του Κιαροσκούρο, εκείνος πληγώνεται και οργανώνει την απαγωγή της, με σύμμαχό του τη Μίγκερι Σο, μια αγαθή, νεαρή υπηρέτρια που ονειρεύεται να γίνει πριγκίπισσα. Ο Ντεσπερό είναι ο μόνος που μπορεί να τη σώσει και αποδεικνύει πως ακόμα και ένα ποντικάκι μπορεί να βρει το θάρρος και να παλέψει σαν ιππότης με όπλα του μια κουβαρίστρα και μια βελόνα.

Η ιστορία του Ντεσπερό 

Ένα γλυκό παραμύθι ανδρείας, συγχώρεσης και λύτρωσης… Ένα μικροσκοπικό πλάσμα που μένει σ’ ένα βασιλικό πύργο, λατρεύει τη μουσική, τα παραμύθια, τη σούπα και... την πριγκίπισσα Μπιζέλα μας φωτίζει μια μεγάλη αλήθεια: αυτό που φαίνεται δεν είναι πάντοτε αυτό που είναι

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΣΤ
Ντεσπερό: Σιούλης Σταύρος
Aφηγητής/ Λουίζ: Λάμπου Μάντυ
Ροσκούρο: Μασμανίδης Τάσος
Πιέτρο/Μπόλντο/Φέρλοου: Θάνος Χρήστος
Σεφ Αντρέ/Θείος Νεντ/Χούβις: Δαμουλής Πέτρος
Βασιλιάς: Πάλλης Αντώνης
Βασίλισσα/Αντουανέττα: Λούπη Υρώ
Πριγκίπισσα Μπιζέλα/Φίλη: Καψαμπέλη Σοφία
Μποτιτσέλι/ Σματζ/ Δήμαρχος/ Γιατρός: Κουρλαμπάς Θανάσης
Λέστερ: Συριώτης Χρήστος
Φίλος: Δαμουλή Σοφία
Δασκάλα/Μιγκ: Μαραβέα Λένα
Γκρέγκορι: Γιούργος Μανώλης

Η ιστορία του Ντεσπερό 

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Despereaux (Ντεσπερό)
Ένα ευγενικό, θαρραλέο, ενθουσιώδες ποντικάκι με τεράστια αυτιά που δε φοβάται τίποτα και κανέναν… Δεν το αγγίζει το κακό ή ο κυνισμός που υπάρχει γύρω του και βλέπει μονάχα την καλή πλευρά όλων. Είναι ο ήρωας που θα φέρει και πάλι το φως στο Βασίλειο.

Roscuro (Κιαροσκούρος-Ροσκούρο)
Ένας καλόκαρδος αρουραίος που ζει στο σκοτάδι με την ελπίδα να βγει στο φως… Ένα παρεξηγημένο πλάσμα που πιστεύει πως δεν είναι…αποκρουστικός και έτσι δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο όλοι το βάζουν στα πόδια όταν τον αντικρίζουν… Αυτό είναι κάτι που τον πληγώνει πολύ! Και όταν πληγώνεται, γίνεται πολύ εκδικητικός!

Princess Pea (Πριγκίπισσα Μπιζέλα)
Μια ευγενική κοπέλα που, μετά το χαμό της μητέρας της, της Βασίλισσας του Ντορ, έχει βυθιστεί στη μοναξιά και τη μελαγχολία κι ανυπομονεί να ξεφύγει από το σκοτεινό και έρημο κόσμο της. Ο μικρός ποντικούλης είναι ένας ιδανικός φίλος για εκείνη και γιατί όχι…ο ήρωας που μπορεί να της σώσει τη ζωή.

Miggeri Sow (Μίγκερι Σο)
Μια αφελής, νεαρή οικιακή βοηθός που τρέφει μια πολύ απλή, αλλά συνάμα αδύνατη ελπίδα: να γίνει πριγκίπισσα και να ζήσει τη ζωή που θεωρεί πως της απαρνήθηκαν. Μεγαλωμένη από ένα θείο που την ταπεινώνει καθημερινά, αδυνατεί να κατανοήσει πως κάποιος πρέπει να γεννηθεί στα μεγαλεία για να γίνει βασιλιάς και έτσι, μόλις η Πριγκίπισσα Μπιζέλα την προσλαμβάνει ως καμαριέρα της, πιστεύει πως πλησιάζει στην υλοποίηση του ονείρου της. Η διάψευσή της, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα συμπεριφορά της.

Botticelli (Μποτιτσέλι)
Ο πανίσχυρος, υποχθόνιος αρχηγός των αρουραίων που ζουν στους υπονόμους. Ο απόλυτος αυτός δυνάστης μισεί τους ανθρώπους και το φως, ενώ λατρεύει να βασανίζει… τους πάντες.

Lester (Λέστερ)
Ο ήρεμος και φιλήσυχος ποντικο-πατέρας του πρωταγωνιστή μας… Μοναδικό του όνειρο είναι ο γιος του να γίνει ένας κανονικός ποντικός, συμβιβασμένος με το φόβο… Νιώθει ντροπιασμένος για το γιο του, που είναι διαφορετικός και ατρόμητος καθώς, το μόνο πράγμα που ζητά από τους πάντες είναι να υπακούουν στο νόμο και τους κανόνες.

Gregory (Γκρέγκορι)
Ο φύλακας του μπουντρουμιού του Βασιλείου. Το παρελθόν του είναι ένα μυστήριο… Στη ζωή του έχει νιώσει έντονα την απώλεια, έχοντας αναγκαστεί να χάσει το μοναδικό άνθρωπο που ήταν σημαντικός για εκείνον. Έχει εγκαταλείψει πλήρως κάθε ελπίδα να βρει την εδώ και πολύ καιρό χαμένη οικογένειά του, η οποία μπορεί και να εμφανιστεί από το πουθενά.

Antoinette (Αντουανέτα)
Είναι η μητέρα του Ντεσπερό και αποτελεί τη θηλυκή εκδοχή του συζύγου της. Είναι νευρική, πειθήνια και δειλή και υπερβαίνει στις συντηρητικές απόψεις ακόμα και τον άντρα της. Σεμνότυφη πολύ, ανησυχεί μόνιμα για τους δύο γιους της και είναι πολύ ανασφαλής.

Hovis (Χούβις)
Ο γέρικος, τυφλός ποντικός είναι από τους ελάχιστους που καταλαβαίνουν τον ενθουσιασμό του Ντεσπερό και την επιθυμία του να ζήσει τη ζωή του δίχως φόβο. Εκτελεστικό όργανο των εντολών του Δημάρχου, είναι εκείνος που δίνει ελπίδα στον Ντεσπερό όταν εκείνος ξεκινά το ταξίδι του.

Furlough (Φέρλοου)
Ο αδελφός του Ντεσπερό κάνει τα πάντα για να τον συνετίσει και να του διδάξει την ενδεδειγμένη για ποντίκια συμπεριφορά. Προσπαθεί να τον καθοδηγήσει να υιοθετήσει τους τρόπους των ομοίων τους και συνήθως, όταν τα πράγματα σκουραίνουν, την κάνει με ελαφρά βηματάκια…

Mayor (Δήμαρχος)
Ο ψηλομύτης Δήμαρχος της ποντικούπολης δεν ανέχεται τους κατοίκους που περιφρονούν τους παραδοσιακούς τρόπους των ποντικών. Είναι εκείνος που εξορίζει τον Ντεσπερό, στα υπόγεια του παλατιού, στον κόσμο των αρουραίων, αφήνοντάς τον εκεί, σε βέβαιο θάνατο ή στην αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας…

Principal (Διευθυντής)
Ο πάντα νομιμόφρων Διευθυντής έχει χάσει πλέον τελείως την υπομονή του με τον Ντεσπερό και την ανδρεία του. Αισθάνεται πως αποτελεί κακό παράδειγμα για τα υπόλοιπα ποντίκια εξαιτίας του ατίθασου χαρακτήρα του.

Andre (Αντρέ)
Ο σεφ του Βασιλιά… Κάθε χρόνο αναλαμβάνει και εφευρίσκει και μια νέα σούπα για τους κατοίκους του Βασιλείου. Όταν ο Βασιλιάς, μετά το θάνατο της συζύγου του, απαγορεύει τις σούπες στο Βασίλειο του Ντορ, ο Αντρέ πέφτει σε μαύρη κατάθλιψη…

Boldo (Μπόλντο)
Ένα τζίνι που είναι το δεξί χέρι του Αντρέ στην κουζίνα με τον οποίο δημιουργούν θαυμάσιες σούπες. Θα σταθεί πολύτιμος βοηθός στην περιπέτεια του Ντεσπερό.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Φεβ. 2009 18:15

Σχετικά Βίντεο

Γκαλερί Εικόνων

  •  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τέρατα & Εξωγήινοι Μπόλτ »

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά