Αρχική / Εκδηλώσεις / Αρχείο Θεμάτων / Αφηγηματικά δρώμενα για παιδιά
A+ R A-
04 Μαρ.

Αφηγηματικά δρώμενα για παιδιά

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
Αφηγηματικά δρώμενα για παιδιάΣτη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, από την Νίκη Κάπαρη και τον Γιάννη Ψειμάδα. Στις 21 & 28 Μαρτίου 2009 και με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας, η Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί ιστορίες στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο είσοδος από οδό Πεντέλης 11).
Μέσα από τις ιστορίες της η Νίκη Κάπαρη, θα ταξιδέψει τους μικρούς φίλους μας στο μυθικό κόσμο που φαίνεται να είναι αποτυπωμένος στον έναστρο ουρανό. Πρόκειται για ιστορίες από την ελληνική μυθολογία και τη λαϊκή μας παράδοση, ιστορίες που μιλούν για τα παλάτια του Ήλιου και για τους Γαλαξίες, για τα μυστικά που κρύβουν ο μοναχικός Τοξότης κι ο Ωρίωνας, για την Πούλια και την Ανδρομέδα. Το ταξίδι αυτό θα κάνουν ακόμα πιο μαγικό η μουσική και οι ηχητικές ατμόσφαιρες που θα δημιουργεί ο Γιάννης Ψειμαδας.

Από το 2002, με συνεχή έρευνα και μελέτη, η αφηγήτρια φέρνει στο φως ιστορίες φυλαγμένες στα σεντούκια των γιαγιάδων, ιστορίες που άνθρωποι με μεράκι συνέλεξαν μέσα στο πέρασμα του χρόνου, καταγράφοντάς τες από τα στόματα αυθεντικών παραμυθάδων.  Με έναν τρόπο στολισμένο με νότες, αφηγείται, με μελωδίες και ήχους, παραμύθια από την πλούσια παράδοση της Ελλάδας.  Σε μια εποχή που οι σχέσεις μας με τα παιδιά δυσκολεύουν όλο και πιο πολύ και οι άνθρωποι όλο και λιγότερο επικοινωνούν μεταξύ τους, έχει επιλέξει να υπηρετεί την πανάρχαια τέχνη του λόγου. Μ’ αυτό τον τρόπο μυεί τα παιδιά στην τέχνη του να ακούν το συνομιλητή τους, να φτιάχνουν εικόνες απ’ τις λέξεις και να ανακαλύπτουν τη δύναμη των λέξεων και τις ρίζες τους. Την αφηγήτρια συνοδεύει ο μουσικός Γιάννης Ψειμαδας που γράφει τη μουσική για τα παραμύθια και δημιουργεί ηχητικές ατμόσφαιρες σχολιάζοντάς τα χρησιμοποιώντας παραδοσιακά κρουστά και έγχορδα όργανα απ’ την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο.

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, έχοντας σαν στόχο να φέρει τους νέους κοντά στο Βιβλίο και τη Βιβλιοθήκη διοργανώνει σειρές πρωτότυπων εκδηλώσεων για παιδιά, που ειδικά την φετινή χρονιά συνδυάζονται με τον εορτασμό του Παγκόσμιου Έτους Αστρονομίας.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, τα Σάββατα 21 και  28 Μαρτίου 2009, στις 12 το μεσημέρι και η είσοδος είναι ελεύθερη. Λόγω περιορισμένων θέσεων, η κράτηση είναι απαραίτητη στα τηλέφωνα 210 9469631 και 210 9469632 (Δευτέρα έως Πέμπτη ώρες 08.30- 20.00, Παρασκευή 08.30 - 15.00 και Σάββατο 08.30 - 14.00).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καλλιτεχνούπολη AL NOUR WAL AMAL »

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά