Αρχική / Εκδηλώσεις / Αρχείο Θεμάτων / Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης
A+ R A-
22 Σεπ

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Για τέταρτη χρονιά το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες στο παιδί.  Τα εκπαιδευτικά προγράμματα – εργαστήρια ξεκινούν τη δράση τους, με στόχο την προσφορά μαθησιακών εμπειριών στα παιδιά, σε ένα περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα. Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 ο πρώτος τρίμηνος κύκλος μάθησης και εξερεύνησης αρχίζει.

Σταθερή παιδαγωγική παραδοχή των εργαστηρίων είναι η προσπάθεια συναισθηματικής έκφρασης των παιδιών μέσα από εικαστικές και θεατρικές δραστηριότητες. Παράλληλα, η διαρκής προσπάθεια δημιουργίας παιδαγωγικού κλίματος, επικοινωνιακού διαλόγου, προσωπικού πειραματισμού με υλικά και τεχνικές, η ετοιμότητα για κοινή δράση, η αλληλεπίδραση στην ομάδα των συνομηλίκων και η ατομική εικαστική έκφραση, αποτελούν σταθερές αξίες οργάνωσης και δόμησης του περιεχομένου των εργαστηρίων. 


Η εικαστική έκφραση των παιδιών, αποτελεί στόχο του εργαστηρίου ζωγραφικής που συνεχίζεται για 4η χρονιά. Η απελευθέρωση του συναισθήματος μέσα από την εικαστική δημιουργία, με όρους ομαδοσυνεργατικούς, εξελίσσει τη δημιουργία και τη φαντασία των παιδιών. Με ποικιλία υλικών και τεχνικών, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων συνεργατών του μουσείου, τα παιδιά βιώνουν τη χαρά της δημιουργίας και της έκφρασης.  (Κάθε Σάββατο, 10:00 – 11:00)

Τα καθημερινά ή και άχρηστα υλικά μεταμορφώνονται στα χέρια των παιδιών. Η μονοδιάστατη οπτική, συνήθως της χρηστικής αξίας, μετουσιώνεται σε δημιουργία και σύνθεση νέων αντικειμένων. Ο κόσμος των τριών διαστάσεων περνάει μέσα από υλικά καθημερινά, η σύνθεση και η ανασύνθεση αποτελεί στόχο του εργαστηρίου μικρογλυπτικής και κατασκευών. Το γυαλί, ο πηλός και το χαρτί μετασχηματίζονται σε πραγματικά δημιουργήματα τέχνης. (Κάθε Σάββατο, 11:15 – 12:15)


Έκφραση συναισθημάτων, κίνηση, άσκηση. Κεντρικές αρχές της ολόπλευρης και ισόρροπης ανάπτυξης των παιδιών όλων των ηλικιών αποτελούν τον πυρήνα του εργαστηρίου Θεάτρου. Το παιχνίδι ρόλων, η προσωπική διαμεσολάβηση στο σενάριο, αποτελούν συνιστώσες του προγράμματος. Λεκτικά παιχνίδια, ασκήσεις ορθοφωνίας, κινησιολογία και λογοτεχνικό κείμενο, είναι τμήμα μόνο του τρίμηνου κύκλου μάθησης του θεατρικού εργαστηρίου. (Κάθε Σάββατο, 12:30 – 13:30)

Ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσης και μύησης των παιδιών σε διαφορετικές καθημερινές συνήθειες που ξεκίνησε πέρυσι συνεχίζεται. Σε μια κανονική κουζίνα τα παιδιά μαγειρεύουν μαθαίνοντας τα συστατικά των τροφών και τις αρχές υγιεινής διατροφής. Μέσα από την εξερεύνηση των γεύσεων και των μυρωδιών θα μάθουν μυστικά μεταβολής των συνηθειών τους και θα παίξουν παιχνίδια με τις γεύσεις. Η συνταγή απλή…ποδιές, σκούφοι και κέφι για δημιουργία.  (Κάθε Σάββατο, 10:00 – 12:00)

ΕΝΑΡΞΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008                       
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΤΗΛ. 2310 968531-2
www.olympicmuseum-thessaloniki.org

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αφηγήσεις Παραμυθιών Μουσειοδιαδρομές »

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά