Αρχική / Εκδηλώσεις / Αρχείο Θεμάτων / Οκτώβριος στον Ελληνικό Κόσμο
A+ R A-
06 Οκτ

Οκτώβριος στον Ελληνικό Κόσμο

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Οκτωβρίου θα ταξιδέψουν τα παιδιά με μία τριακόντορο σε τόπους μακρινούς. Οι μικροί μας φίλοι θα κάνουν στάση στην αρχαία Αθήνα, όπου θα ακούσουν ιστορίες και μύθους για ξακουστά πρόσωπα. Θα γίνουν καλλιτέχνες αξιοποιώντας υλικά της φύσης, ενώ θα κατανοήσουν διάφορα φυσικά φαινόμενα όπως η δημιουργία ενός σύννεφου. Θα ενημερωθούν επίσης, για τη σωστή διατροφή και θα πάρουν τα εργαλεία για να ανακαλύψουν την αλήθεια που είναι θαμμένη κάτω από το χώμα, σαν πραγματικοί αρχαιολόγοι.

Τέλος, θα γνωρίσουν τη σημασία του αμπελιού για την Ελλάδα, από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Όλα τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

11 Οκτωβρίου 2009
Τα πλοία έχουν ιστορίες να μας διηγηθούν...
Το πρόγραμμα θα ταξιδέψει τα παιδιά σε τόπους μακρινούς με μία... τριακόντορο, το πιστό αντίγραφο αρχαίου πλοίου που έχει ρίξει άγκυρα στον «Ελληνικό Κόσμο».
Με καπετάνιο τη φαντασία, τα παιδιά θα περιπλανηθούν στο χώρο και το χρόνο, ενώ θα ανακαλύψουν τις ιστορίες κι άλλων καραβιών, όπως του γνωστού σε όλους μας Τιτανικού. Με ενδιαφέροντα παιχνίδια θα μάθουν για την ιστορία της ναυτιλίας και για τις ανάγκες που ωθούσαν τους ανθρώπους να ταξιδεύουν, από την Αρχαιότητα έως τις μέρες μας.
Tάξεις: Νήπια, Α', Β', Γ' Δημοτικού

Σήμερα φιλοτεχνούμε... στο εργαστήρι της φύσης!
Την Κυριακή αυτή, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη φύση και θα δουν όσα μας προσφέρει με... διαφορετική ματιά. Με φρούτα, φύλλα και λαχανικά, αλλά και με άλλα υλικά της φύσης, θα φτιάξουμε στον «Ελληνικό Κόσμο» ένα εργαστήρι και θα δημιουργήσουμε μοναδικά χειροποίητα έργα, χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας.
Τάξεις: Νήπια, Α', Β', Γ' Δημοτικού

«Το όνομά μου Αγησίλαος...
...και τόπος μου η Αθήνα. Είμαι ένα παιδί σαν όλα τ' άλλα και ήρθα από τον 5ο αιώνα π.Χ. για να γνωριστούμε».
Ποιο παιδί θα χάσει την ευκαιρία να γνωρίσει τη ζωή των συνομήλικών του στην Αθήνα της Κλασικής εποχής; Μέσα από ιστορίες, παραμύθια, παιχνίδια και ρόλους, το πρόγραμμα αυτό αφενός θα δείξει στα παιδιά τη διαφορετικότητα εκείνης της εποχής από τη σημερινή και αφετέρου θα τους παρουσιάσει τη σημασία της παιδικής ηλικίας για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου.
Τάξεις: Δ', Ε', ΣΤ' Δημοτικού
Για δηλώσεις συμμετοχής στα προγράμματα της Κυριακής 11 Οκτωβρίου τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0602 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0602.

18 Οκτωβρίου 2009
Τον εαυτό σου αν αγαπάς, πρέπει αρκετά από εμάς να φας!
Το πρόγραμμα αυτής της Κυριακής θα διδάξει στα παιδιά τα μυστικά της ισορροπημένης διατροφής και με παιχνίδια, κουκλοθέατρο και ζωγραφιές θα τα κάνει να αγαπήσουν τα φρούτα και να τα εντάξουν στην καθημερινότητά τους. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, κάθε παιδί θα πάρει ένα φυλλάδιο με χρήσιμες συμβουλές για όλη την οικογένεια!
Τάξεις: Νήπια, Α', Β', Γ' Δημοτικού

Λίγο... απ' όλα!
Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στα μεγαλύτερα παιδιά του Δημοτικού και αφορά την ισορροπημένη διατροφή. Γάλα, φρούτα, λαχανικά και συνδυασμός τροφών από όλες τις διατροφικές ομάδες, είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Μέσα από κατασκευές, ζωγραφιές και παντομίμα, τα παιδιά θα μάθουν τα πάντα για τις θρεπτικές αξίες των τροφών. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος.
Τάξεις: Δ', Ε', ΣΤ' Δημοτικού
Για δηλώσεις συμμετοχής στα προγράμματα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0603 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0603.

25 Οκτωβρίου 2009
Συννεφάκια μου τρεχάτα, πάνω στ’ ουρανού τη στράτα, πόσες μορφές αλλάζετε κι όλο με κάτι μοιάζετε!
Τι είναι τα σύννεφα; Ένα πρόγραμμα για το ασταμάτητο ταξίδι της σταγόνας, από τα βάθη των ωκεανών και τα νερά των ποταμών μέχρι τα σύννεφα του ουρανού. Μια διαδρομή χωρίς τέλος, που θα παρασύρει κι εμάς, κι ας μην είμαστε σταγόνες!
Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να αντιληφθούν τα παιδιά τα φυσικά φαινόμενα και να γνωρίσουν το φυσικό περιβάλλον, μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων. Παράλληλα, θα εξασκήσουν την παρατηρητικότητα και τη φαντασία τους.
Τάξεις: Νήπια, Α', Β', Γ' Δημοτικού

Από το μάζεμα του σταφυλιού και τον παραδοσιακό τρύγο στο ποτήρι!
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το σταφύλι και το κρασί. Ένας «μεθυστικός» περίπατος ανάμεσα σε κλήματα και τσαμπιά, χωρίς βέβαια τον κίνδυνο να... παραπατήσουμε! Θα μάθουμε τη σπουδαιότητα του αμπελιού από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα και θα ταξιδέψουμε στο χώρο και το χρόνο μέσα από ήθη και έθιμα που σχετίζονται με αυτό.
Στην υγειά μας!
Τάξεις: Δ', Ε', ΣΤ' Δημοτικού
Για δηλώσεις συμμετοχής στα προγράμματα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0604 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0604.

Γενικές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»:
- Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0000 (& τον αντίστοιχο κωδικό) σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, http://www.hellenic-cosmos.gr/, http://sundays.ime.gr
Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Οκτ. 2009 20:30

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά