Αρχική / Εκδηλώσεις / Αρχείο Θεμάτων / Διαδρομές στο Μουσείο
A+ R A-
12 Νοε

Διαδρομές στο Μουσείο

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Κάθε Κυριακή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μόνιμες Συλλογές του Μουσείου ακολουθώντας μια διαδρομή και συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι στην έκθεση με θέμα την καθημερινή ζωή στην αρχαία Ελλάδα.

Γονείς και παιδιά με την αρχαιολόγο – μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη μαθαίνουν για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, την αρχαία Ελληνική και Κυπριακή Τέχνη και επισκέπτονται την καινούρια μόνιμη έκθεση στο 2ο όροφο, «Μια Ιστορία με Εικόνες».

Θα  λύσουν αινίγματα με λέξεις και εικόνες και θα μάθουν πως τα αρχαία αντικείμενα ίσως να μην ήταν τελικά αυτό που φαίνονται σε εμάς σήμερα. Ακόμη, θα προσπαθήσουν να μαντέψουν τη σημασία διαφόρων λέξεων που συναντά κανείς στα αρχαιολογικά μουσεία αλλά που στην καθημερινή μας ζωή έχουν εντελώς διαφορετικό νόημα… Και ίσως να φτιάξουν και δικές τους, καινούριες λέξεις.

Στην έκθεση ‘Σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα’, στον 4ο όροφο του Μουσείου, τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και μέσα από μια διαδρομή θα γνωρίσουν τις καθημερινές ασχολίες του Λέοντα και της Μελίτης και θα παρακολουθήσουν τις ταινίες που προβάλλονται στην αίθουσα.

Στο Μέγαρο Σταθάτου τέλος, ένα από τα σημαντικότερα δείγματα του αθηναϊκού νεοκλασικισμού, θα μπορούν, από τα τέλη Νοεμβρίου, να επισκεφθούν τη μεγάλη αρχαιολογική έκθεση με θέμα τον Έρωτα στην αρχαία Ελλάδα.

Είσοδος για παιδιά έως 18 ετών: ελεύθερη
Είσοδος για γονείς: εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: 210 7294220
από Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00 – 13.00

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΔΟΥΚΑ 4, ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Νοέ. 2009 10:36
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εργαστήρια Ζωγραφικής Αφηγήσεις Παραμυθιών »

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά