Αρχική / Εκδηλώσεις / Αρχείο Θεμάτων / Εργαστήρια Ζωγραφικής
A+ R A-
12 Νοε

Εργαστήρια Ζωγραφικής

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Ζωγραφίζω τον Έρωτα’, Εργαστήριο ζωγραφικής με τον Διονύση Καμπόλη & την Γκέλυ Τζαμουράνη Τέχνης για παιδιά 8 – 12 ετών, Έναρξη:  Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009, (4 Συναντήσεις), 13.00 – 15.00. Με την ευκαιρία της έκθεσης για τον Έρωτα στο Μουσείο μας τα παιδιά θα ασχοληθούν με τι άλλο παρά με αυτόν το φτερωτό κατεργάρη που μας βάζει μερικές φορές σε περιπέτειες.

Στην πρώτη συνάντηση θα δουν πώς αποδίδονται οι έρωτες στην τέχνη και θα εμπνευστούν για να δημιουργήσουν τις δικές τους αναπαραστάσεις και, γιατί όχι, τις δικές τους ιστορίες, αφού πρώτα επισκεφθούν την έκθεση του Μουσείου.
Στις επόμενες συναντήσεις θα ασχοληθούν με μυθολογικά θέματα και πώς τα αποτύπωσαν μεγάλοι ζωγράφοι της Αναγέννησης. Στην ‘Αρπαγή της Ευρώπης’ του Coypel και στη ‘Λήδα με τον Κύκνο’ του Correggio θα παρατηρήσουν πώς συμπεριφέρονται τα συμπληρωματικά χρώματα όταν βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, καθώς επίσης και τη ‘θερμοκρασία’ των χρωμάτων.
Τέλος, θα χρησιμοποιήσουν τον φτερωτό έρωτα, αλλά στην ‘μετάλλαξή’ του σε άγγελο και ενόψει των Χριστουγέννων θα δημιουργήσουν με πολλή φαντασία συνθέσεις σχετικές με τις γιορτές.

Συμμετοχή για τις 4 συναντήσεις: €65 (παρέχονται τα υλικά), Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €52


Μια Μεγάλη Συνάντηση: Η Αρχαία Ελλάδα συναντά ... την Σύγχρονη Τέχνη. Τα κυκλαδικά ειδώλια, ο ταύρος, η σπείρα και άλλα αντικείμενα και διακοσμητικά μοτίβα από τις Συλλογές του Μουσείου συνομιλούν στο εργαστήρι ζωγραφικής με έργα του Modigliani, του Picasso, του Matisse και του Paul Klee.
Οι ψηλόλιγνες μορφές του Modigliani και οι προσωπογραφίες του Paul Klee έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα κυκλαδικά ειδώλια και  στη συνέχεια… αναλαμβάνει  η φαντασία των παιδιών. Χρωματιστά χαρτιά, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές θα μεταμορφώσουν τα κυκλαδικά ειδώλια.
Η σπείρα, ο μαίανδρος και τα φυτικά μοτίβα που διακοσμούν τα αγγεία συναντιούνται στα κολλάζ του Matisse και νέες εικόνες ‘ξεπηδούν’ και εμπνέουν τα παιδιά να κάνουν τα δικά τους πολύχρωμα κολλάζ.
Ο ταύρος, σύμβολο δύναμης και γονιμότητας, από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα, έχει ξεχωριστή θέση στο έργο πολλών καλλιτεχνών και ιδιαίτερα στο έργο του Picasso. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τα αγγεία και τα ειδώλια σε σχήμα ταύρου, στις συλλογές του Μουσείου, και στη συνέχεια θα ‘δανειστούν’ τους ταύρους του Picasso για να φτιάξουν επιτραπέζιο παιχνίδι με ακροβασίες σε ταύρους, κόκκινα πανιά, επικίνδυνα κέρατα και αιχμηρά σπαθιά.

Έναρξη:  Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010, (4 Συναντήσεις), 13.00 – 15.00

Συμμετοχή για τις 4 συναντήσεις: €65 (παρέχονται τα υλικά), Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €52

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: 210 7294220
από Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00 – 13.00

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΔΟΥΚΑ 4, ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο μικρός Πρίγκιπας Διαδρομές στο Μουσείο »

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά