A+ R A-
17 Ιουλ

Το ουράνιο τόξο

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(1 Ψήφος)

Το ουράνιο τόξο "Το ουράνιο τόξο" βαδίζοντας στην τρίτη δεκαετία λειτουργίας του, εφαρμόζει εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουν στο παιδί

Σεβασμό στη προσωπικότητά του
Ανάπτυξη των δεξιοτήτων του
Ευαισθητοποίηση του συναισθηματικού του κόσμου
Γνώσεις, Εμπειρίες, Μάθηση

Το ουράνιο τόξο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Διεύθυνση: Γούναρη 303, Γλυφάδα, Τηλ: 210-8940761,
www.ouranio-toxo.gr
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ: Master Συμβουλευτικής Ψυχολογίας Παν/μιου S.O.S.U. Αμερικής
ΑΝΝΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ: Τελειόφοιτος Ψυχολογίας & Γαλλικής Φιλολογίας

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ:
Το ουράνιο τόξοα) Το επιστημονικό προσωπικό: ψυχολόγος, εκπαιδευτικός, σύμβουλος εκπαιδευτικού προγράμματος, κοινωνική λειτουργός, νηπιαγωγοί, νηπιοβρεφοκόμοι.
β) Το βοηθητικό προσωπικό: μαγείρισσα, καθαρίστρια, οδηγοί, συνοδοί.
γ) `Εκτακτοι συνεργάτες: παιδίατρος, παιδοδοντίατρος, παιδοχειρουργός, προπονητές (τένις - κολύμβησης), δασκάλα αγγλικής, ειδική παιδαγωγός-ψυχολόγος, λογοπαιδικός.

Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Το ουράνιο τόξο Γίνεται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Λαμβάνεται μέριμνα ώστε τα τμήματα να είναι ολιγομελή. Ξεκινώντας από το βρεφικό, το παιδικό, τα προνηπιακά και καταλήγοντας στο τμήμα του νηπιαγωγείου.
Το πρόγραμμα εξελίσσεται από το ένα τμήμα στο άλλο, όσον αφορά το εποπτικό υλικό, τον βαθμό δυσκολίας και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων.
Για την εφαρμογή του προγράμματος υπάρχει η υπεύθυνη νηπιαγωγός ή νηπιοβρεφοκόμος του τμήματος και εξειδικευμένο βοηθητικό προσωπικό. Οι γονείς ενημερώνονται με ειδικό καθημερινό έντυπο και με τις συγκεντρώσεις σε τακτές περιόδους.

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ
Το ουράνιο τόξο Γίνεται από και προς το σπίτι με κλιματιζόμενα σχολικά λεωφορεία σε προκαθορισμένες ώρες (+/- 10`) που ταιριάζουν κατά το δυνατόν στις ανάγκες σας. Τα παιδιά συνοδεύονται από συνοδό - παιδαγωγό και είναι πάντα δεμένα με ζώνη ασφαλείας. Η παράδοση γίνεται μόνο σε γνώριμα στη συνοδό άτομα, σε αντίθετη δε περίπτωση πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση του γονέα με την διεύθυνση.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΥΓΕΙΑ:
Τα παιδιά του Ουράνιου Τόξου ταυτόχρονα με την εγγραφή τους ασφαλίζονται για την περίπτωση ατυχήματος στις ώρες ευθύνης του σχολείου. Είμαστε δε συμβεβλημένοι με ειδικό παιδοχειρουργό και παιδίατρο, οι οποίοι μας επισκέπτονται εφ` όσον υπάρξει ανάγκη ή κριθεί σκόπιμο. Σε όλα τα παιδιά από 3 ετών παρέχουμε προληπτική οδοντιατρική εξέταση από παιδοδοντίατρο συνεργάτη μας.
Σε συνδυασμό με την καθημερινή παρουσία ψυχολόγου εξασφαλίζουμε στα παιδιά του σχολείου μας ένα πλήρες σύστημα φροντίδας της ψυχικής και σωματικής τους υγείας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:
Κατά την διάρκεια της χρονιάς, το Ουράνιο Τόξο καλεί τους γονείς σε τακτές συναντήσεις. `Ετσι έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συζητήσουν με τις νηπιαγωγούς και την διεύθυνση. Ενημερώνονται για το πρόγραμμα και για την εξέλιξη του παιδιού τους και έχουν την δυνατότητα να δουν τις εργασίες του, τις οποίες στο τέλος της χρονιάς θα πάρουν συγκεντρωμένες. Πέρα όμως από τις καθορισμένες συναντήσεις, οποτεδήποτε κρίνεται αναγκαίο, μπορεί να ορισθεί ιδιαίτερη συνάντηση με το σχολείο. Η συνεργασία με τους γονείς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή προσαρμογή και παραμονή του παιδιού στο πρώτο του εξωοικογενειακό περιβάλλον.

ΓΙΟΡΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Κάθε ευχάριστο γεγονός, είναι μια ευκαιρία για γιορτή στο “Ουράνιο Τόξο”. Γενέθλια που γιορτάζονται στο τμήμα του παιδιού, Χριστούγεννα και Αποκριά με γιορτή στο σχολείο και τέλος η μεγάλη Καλοκαιρινή μας γιορτή (στις αρχές Ιουνίου), όπου τα παιδιά παίρνουν ενεργό μέρος. Την ίδια περίπου περίοδο γίνεται έκθεση με έργα των παιδιών, απονομή αναμνηστικών αποφοίτησης στο νηπιαγωγείο, διπλωμάτων και μεταλλείων στα αθλητικά τμήματα.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ:
Το ουράνιο τόξοΣτο Ουράνιο Τόξο δίνουμε μεγάλη σημασία στο κεφάλαιο που λέγεται διατροφή. Πιστεύοντας βαθιά στις σωστές διατροφικές συνήθειες που μαθαίνονται από πολύ μικρή ηλικία, προσπαθούμε να συνηθίσουμε τα παιδιά να μην τρώνε φαγητά με καρυκεύματα, πολύ αλάτι, σάλτσες, γαριδάκια και κάθε είδους...σκουπιδοτροφές. Το φαγητό παρασκευάζεται σε ειδικό χώρο μέσα στο σχολείο από την μαγείρισσα. Το διαιτολόγιο περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία φαγητών μαγειρευμένα με τους πλέον ελαφρείς τρόπους. Τα προϊόντα είναι ολόφρεσκα, άριστης ποιότητας.
Το πρόγευμα σερβίρεται στις 9.15` - 9.45` π.μ., το δε μεσημεριανό στις 12.30` - 1.30`μ.μ.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Το ουράνιο τόξο Από τις αρχές του Οκτώβρη το καθημερινό πρόγραμμα του `Ουράνιου τόξου` εμπλουτίζεται με ειδικές δραστηριότητες. Ο στόχος αυτών των δραστηριοτήτων είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια όλων των κλίσεων, καλλιτεχνικών αναζητήσεων και αθλητικών ενδιαφερόντων των παιδιών.
Οι δραστηριότητες αυτές γίνονται είτε από τις νηπιαγωγούς των τμημάτων, είτε από ειδικούς συνεργάτες. Χωρίζονται δε σε αυτές που είναι ενταγμένες στο βασικό μας πρόγραμμα και στις κατ` επιλογήν προαιρετικά.
Αγγλικά:
α) Δραστηριότητα βασικού προγράμματος για παιδιά από 2,5 ετών. Γίνεται 15λεπτη καθημερινή επαφή με την Αγγλική γλώσσα με εποπτεία της νηπιαγωγού του τμήματος. Χρησιμοποιείται ειδικό εποπτικό υλικό ( flash cards, υπολογιστής, cd-rom, κασετόφωνο).
β) Δραστηριότητα προαιρετική, κατ`επιλογήν. Γίνεται 2 φορές την εβδομάδα από 1 ώρα, για παιδιά από 3,5 ετών. Διάρκεια 9 μήνες. Με πολύ παιχνίδι (στα Αγγλικά), ζωγραφική, κατασκευές, τραγούδια.
Χρησιμοποιούνται τα βιβλία “Max and Milie`s” της Longman στο α` επίπεδο και “You and me” και “My A B C” της Oxford Univ. στο β` επίπεδο. Συντονίζει ειδικευμένη στην προσχολική ηλικία καθηγήτρια Αγγλικής (με μητρική γλώσσα τα Αγγλικά για καλύτερη προφορά).

Κολύμβηση:
Δραστηριότητα προαιρετική, κατ`επιλογήν. Από Απρίλη – Ιούνιο 2 φορές την εβδομάδα. Για παιδιά από 4 ετών. Χρησιμοποιούμε τις εγκαταστάσεις κλειστού Κολυμβητήριου. Γίνεται προετοιμασία και επαφή με το νερό, παιχνίδι, τεχνικές κολύμβησης, αγώνες - μετάλλια. Συντονίζουν δικοί μας προπονητές, ευαισθητοποιημένοι στις μικρές ηλικίες.

Ρυθμική - Γυμναστική:
Δραστηριότητα βασικού προγράμματος, για παιδιά από 3 ετών. Γίνεται 2 φορές την εβδομάδα. Ψυχοκινητική αγωγή, ασκήσεις ρυθμού, αρμονίας, γνωριμία με το σώμα μας, πρώτες επαφές με ήχους από ξυλόφωνο, μεταλλόφωνο, ταμπουρίνο, αρμόνιο. Χρησιμοποιείται επίσης κατάλληλο εποπτικό υλικό (κώνοι, στεφάνια, βέργες ισορροπίας, μπάλλες κ.α. Συντονίζει η νηπιαγωγός του τμήματος.

Τεχνικές Δημιουργικής `Εκφρασης:
Η δραστηριότητα ανήκει στο βασικό μας πρόγραμμα, απευθύνεται σε παιδιά από 3,5 ετών και γίνεται 1 φορά την εβδομάδα. Γίνεται επεξεργασία συναισθημάτων, εξωτερίκευση και εκτόνωση αλλά και δημιουργία και έκφραση. `Ολα αυτά με τεχνικές όπως η παντομίμα η δραματοποίηση, η μουσική, το παιχνίδι, η ζωγραφική, το τραγούδι.

Υπολογιστής:
Δραστηριότητα βασικού προγράμματος, γίνεται 2 φορές την εβδομάδα και αφορά παιδιά από 4 ετών. Επιχειρείται εκμάθηση χειρισμού πληκτρολογίου και ακολούθως ασκήσεις προσανατολισμού και εξοικείωσης με το “ποντίκι”, προαρίθμηση, αρίθμηση, αναγνώριση γραμμάτων, σχημάτων, χρωμάτων, ζωγραφική, επεξεργασία θέματος κ.λ.π. Χρησιμοποιούνται δισκέτες και cd-rom με ειδικά προγράμματα για την προσχολική ηλικία. Συντονίζει η νηπιαγωγός του τμήματος.

ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Το ουράνιο τόξοΤα παιδιά του “Ουράνιου Τόξου” έρχονται σε επαφή με πολλά ερεθίσματα εκτός του σχολείου.
Θεατρική αγωγή:

Φροντίζουμε από την ηλικία των τριών ετών να παρακολουθούν προεπιλεγμένες από εμάς θεατρικές παραστάσεις. Λαμβάνεται ειδική μέριμνα ώστε το θέμα να είναι κατανοητό από παιδιά προσχολικής ηλικίας και η παράσταση δοσμένη με τρόπο που να μην τρομάζει ακόμα και τα πιο ευαίσθητα παιδιά. Η επίσκεψη στο θέατρο γίνεται πρωινές ώρες και η μεταφορά με τα σχολικά μας λεωφορεία.

Μουσειακή αγωγή:
Τα παιδιά των προνηπιακών και νηπιακών τμημάτων επισκέπτονται πινακοθήκες και μουσειακούς χώρους όπως το θεατρικό μουσείο, το πολεμικό, το μουσείο Βορρέ, το μουσείο Γουλανδρή, το Αρχαιολογικό κλπ. Συζητούν με την νηπιαγωγό για συγκεκριμένα εκθέματα, για τα οποία έχουν ήδη από τις προηγούμενες μέρες ενημερωθεί. Μετά την επίσκεψη ακολουθεί δουλειά στην τάξη για εμπέδωση του τι έχουν δει (χειροτεχνία, ζωγραφική, παντομίμα, κλπ.)

Επισκέψεις σε χώρους επαγγελματιών:
Δραστηριότητα που αφορά τα παιδιά από 4 ετών. Ανάλογα με το θέμα που συζητάμε επισκεπτόμαστε και τον ανάλογο χώρο. (π.χ. τα φρούτα – λαϊκή αγορά, τα επαγγέλματα – φούρνος της γειτονιάς μας, ταχυδρομείο, κλπ)
Όποτε ο καιρός το επιτρέπει κάνουμε πικ-νικ σε κοντινές παραλίες ή επισκεπτόμαστε παιδικές χαρές.
Τα παιδιά των νηπιακών τμημάτων επισκέπτονται ένα δημοτικό σχολείο και γνωρίζουν από κοντά πως γίνεται η διδασκαλία σε σχολική τάξη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Διεύθυνση: Γούναρη 303, Γλυφάδα, Τηλ: 210-8940761,
www.ouranio-toxo.gr • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ: Master Συμβουλευτικής Ψυχολογίας Παν/μιου S.O.S.U. Αμερικής
ΑΝΝΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ: Τελειόφοιτος Ψυχολογίας & Γαλλικής Φιλολογίας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Σεπ. 2009 03:21
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Starkids-FasTracKids Εκπαιδευτήρια Καίσαρη »

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά