Αρχική / Κληρώσεις / Αρχείο Θεμάτων / Θέατρο της Κούκλας
A+ R A-
20 Οκτ

Θέατρο της Κούκλας

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
Θέατρο της Κούκλας Το Θέατρο της Κούκλας καθιερώνει κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα να δίνει παράσταση για γονείς και παιδιά, στις 12 το μεσημέρι στο θεατράκι του στα Κάτω Πατήσια. Απαραίτητη η κράτηση θέσεως λόγω της μικρής χωρητικότητας του θεάτρου και της μεγάλης ζήτησης των παραστάσεων.

Πρόγραμμα παραστάσεων
Τα τρία γουρουνάκια
Κάθε τελευταία Κυριακή Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2008
26 Οκτωβρίου, 30 Νοεμβρίου, 28 Δεκεμβρίου

Η Μαρίτσα και η αρκούδα
Κάθε τελευταία Κυριακή Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2009
25 Ιανουαρίου, 22 Φεβρουαρίου

Μα... είμαι μία αρκούδα, του Φρανκ Τάσλιν
Κάθε τελευταία Κυριακή Μαρτίου και Απριλίου 2009
29 Μαρτίου, 26 Απριλίου

Πληροφορίες για τις παραστάσεις
Τα τρία γουρουνάκια
Όπως και να το κάνουμε «τα τρία γουρουνάκια» παραμένουν το πρώτο παραμύθι στις προτιμήσεις των παιδιών. Η αφέλεια και αθωότητα από την μία πλευρά και η πονηριά και επιθετικότητα του λύκου από την άλλη, ορίζουν ένα θεατρικό τοπίο που μέσα σ΄ αυτό η μαεστρία των κουκλοπαιχτών μπορεί να υφάνει απίστεύτες καταστάσεις που θα μείνουν αξέχαστες στην μνήμη των μικρών θεατών. 
Τα «τρία γουρουνάκια» αποτελούν μία από τις πλέον επιτυχημένες παραστάσεις του «Θεάτρου της Κούκλας»
Για παιδιά νηπιαγωγείου αλλά και για τις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Διάρκεια 45 λεπτά. Η παράσταση παίζεται σε κλασικού τύπου σκηνή κουκλοθεάτρου (κρυμμένοι οι κουκλοπαίχτες) και κούκλες σε ράβδο (μαρότ).

Η Μαρίτσα και η αρκούδα
Η Μαρίτσα είναι ένα μικρό κορίτσι, που μια μέρα μαζεύοντας λουλούδια στο δάσος απομακρύνεται και χάνεται. Όταν νυχτώνει η Μαρίτσα που περιπλανιέται στο δάσος βρίσκει ένα μικρό σπίτι που μέσα δεν υπάρχει κανένας και αποφασίζει να περάσει την βραδιά της εκεί.
Αυτό το σπίτι όμως είναι της αρκούδας και όταν γυρίζει αιχμαλωτίζει την Μαρίτσα και δεν την αφήνει να γυρίσει πίσω στο παππού και την γιαγιά της. Η Μαρίτσα όμως είναι έξυπνη και τολμηρή και τα καταφέρνει με την βοήθεια ενός απρόσμενου συμμάχου.  
Παλιό Ρώσικο παραμύθι. Απευθύνεται σε προνήπια, νηπιαγωγάκια καθώς και παιδιά των δύο πρώτων τάξεων του δημοτικού. Διάρκεια 40 λεπτά.
Παίζεται με επιτραπέζιες κούκλες, με φανερή την παρουσία των κουκλοπαικτών που παράλληλα αποκαλύπτουν το πώς στήνεται μια παράσταση.
Απλή, απλούστατη ιστορία που όμως πραγματεύεται σημαντικά θέματα όπως η αιχμαλωσία. Παράσταση που δίνει αφορμές και  ερεθίσματα για συζήτηση με τα παιδιά.

Μα... είμαι μία αρκούδα, του Φρανκ Τάσλιν
Μία αρκούδα παίρνει τα σημάδια πως έρχεται ο χειμώνας και πέφτει για να κοιμηθεί στο δάσος. Την άνοιξη όμως ξυπνάει στο προαύλιο ενός εργοστασίου. Τα δέντρα έχουν κοπεί, το δάσος δεν υπάρχει πια. Η αρκούδα τα χει χαμένα όταν μια φωνή της φωνάζει: γρήγορα στη δουλειά τεμπέλη. Μα… εγώ είμαι μια αρκούδα, απαντάει η αρκούδα κ.λπ., κ.λπ.
Αυτή είναι η αρχή μιας καταπληκτικής  ιστορίας που αποδίδεται από την πιο ευρηματική παράσταση του «Θεάτρου της Κούκλας». 
Παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού καθώς και σε νήπια ( όχι όμως σε προνήπια). Διάρκεια 50 λεπτά.
Παίζεται με διάφορων ειδών κούκλες και με διάφορους σκηνικούς τρόπους.
Η παράσταση μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον δάσκαλο και τον γονιό να συζητήσουν με τα παιδιά για θέματα όπως: εριβάλλον-οικολογική καταστροφή του πλανήτη, προστασία χλωρίδας και πανίδας. Με αυτά τα θέματα καταπιάνεται το έργο.

Θέατρο της Κούκλας
Ψαρουδάκη 34 (πλησίον του ηλεκτρικού, στάση Κάτω Πατήσια)
Κρατήσεις καθημερινά 12:00–14:00 στο τηλέφωνο 210 8323714
Πληροφορίες: http://www.greekpuppettheatre.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Οκτ. 2008 11:30

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά