A+ R A-
24 Δεκ

Κρυψώνα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
ΚρυψώναΟι Εκδόσεις Άμμος και οι συνεργάτες τους συνεχίζουν με πολύ κέφι και επιτυχία τα θεατρικά δρώμενα και τα εργαστήρια που υλοποιούνται καθημερινά στο καινούριο τους χώρο, Κρυψώνα, Αθηνάς 30, Μοναστηράκι, και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στα νέα προγράμματα που ξεκινάνε από τον Ιανουάριο 2009.

Για τα παιδιά:
“Κινητικό Παιχνίδι”, Πέμπτη 17:30-18:30
Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε προνήπια και νήπια, δηλαδή παιδιά ηλικίας 3-5 χρόνων
και στο οποίο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουνε και να γνωρίσουνε καλύτερα το σώμα τους, να εξερευνήσουνε και να δημιουργήσουνε σχέσεις με άλλους μέσα από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Υπεύθυνη για το εργαστήρι αυτό είναι η Έφη Τζάκα, Ψυχοθεραπεύτρια-Χοροθεραπεύτρια, και μερικές από τις μεθόδους που θα εφαρμόσει στις ομάδες που θα παρακολουθήσουν το εργαστήρι αυτό, είναι ο αυτοσχεδιασμός, το αισθησιοκινητικό, μιμητικό και συμβολικό παιχνίδι, η δραματοποίηση και η χοροθεραπεία.
Η πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009, στις 17:30-18:30  και θα συναντιέται κάθε Πέμπτη στις 17:30-18:30 μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου που κλείνουν τα σχολεία. Το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ το μήνα.

Κρυψώνα 

“Με αφορμή ένα παραμύθι..”, Δευτέρα & Τετάρτη, 17:30-19:30
Η Μαρίνα Βήλλου, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού, πραγματοποιεί δύο εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού που απευθύνεται το καθένα σε δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες παιδιών: α΄ ομάδα: 5-8 χρονών & β΄ ομάδα: 9-12 χρονών. Το ερέθισμα είναι πάντοτε κάποιο βιβλίο και η κα Βήλλου χρησιμοποιεί μεθόδους αυτοσχεδιασμού, δραματοποίησης, σωματικής έκφρασης και θα ενθαρρύνει τα παιδιά να μεταμορφωθούν στους ήρωες των παραμυθιών που έχει επιλέξει ειδικά για την κάθε ομάδα, να δημιουργήσουν δικές τους εκδοχές ή και παραμύθια, να παίξουν με διάφορες θεματολογίες αλλά και να χρησιμοποιήσουν όλα τους τα εκφραστικά μέσα όπως: το σώμα, τη φωνή, τα αντικείμενα, την ομάδα, το χώρο. Τα βιβλία που θα αντλήσουν ιδέες, υλικό, χαρακτήρες, δράσεις, εικόνες είναι από τις Εκδόσεις Άμμος. Η πρώτη ομάδα (ηλικίες 5-8 χρόνων) θα ξεκινήσει την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009, στις 17.30-19.00 και η δεύτερη ομάδα (ηλικίες 9-12 χρόνων) Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009, στις 17.30-19.00.
Τα εργαστήρια ολοκληρώνονται αρχές Ιουνίου ενώ τα παιδιά που θα συμμετέχουν, θα παρουσιάσουν στο τέλος τη δική τους παράσταση, χρησιμοποιώντας στοιχεία και υλικό από τα παραμύθια που θα δουλέψουν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.Το κόστος συμμετοχής κάθε εργαστηρίου είναι 60 ευρώ το μήνα.


Κρυψώνα“Ο Σπανός και ο Δράκος”, Κυριακή, 12:00-13:00 & 15:30-16:30
Ένα θεατρικό δρώμενο μικρούς και μεγάλους. Μοναδικό στο είδος του, παρουσιάζεται από δύο εμψυχωτές- ερμηνευτές και έναν μουσικό. Η Μαρίνα Βήλλου, η Φλώρα Σπύρου, Εμψυχώτριες Θεατρικού Παιχνιδιού, και ο Δημήτρης Μάτος, μουσικός, ερμηνεύουν το λαικό αυτό Κυπριακό παραμύθι, συνδιαλλέγονται με τους θεατές και στο τέλος προσκαλούν τα παιδιά-θεατές στην σκηνή να συμμετέχουν σε ιδιατέρως διασκεδαστικά διαδραστικά παιχνίδια, να παίξουν με διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την παράσταση, να έρθουν σε επαφή με τα μουσικά όργανα που άκουσαν κατά την διάρκεια της παρουσίασης και να μάθουν παραδοσιακά κυρπιακά τραγούδια και λαικούς χωρούς. Οι παραστάσεις ξεκινάνε την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009, 12:00-13:00& 15:30-16:30 και θα παρουσιάζονται κάθε Κυριακή μέχρι την Κυριακή 14 Ιουνίου 2009. Κόστος συμμετοχής 8 ευρώ το άτομο.

Για τους ενήλικες:
“Σουρεαλισμός: Η Ποιητική των Ονειρικών Εικόνων”, Τρίτη 20:00-22:00
Τέσσερις δύωρες συνατήσεις που απευθύνονται ενήλικες που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στο σουρεαλισμό. Το σεμινάριο ξεκινάει την Τρίτη 13 Ιανουραρίου 2009, 20:00-22:00 και έχει κόστος 150 ευρώ. Μέσα από μια πρωτότυπη παρουσίαση, οι συντονιστές θα ενθαρύννουν τους ενήλικες να λάβουν μέρος σε μια σειρά πειραματισμών, παιχνιδιών και αυτοσχεδιασμών που έχουν ως ερέθισμα έργα μεγάλων ζωγράφων και εκπροσώπων του σουρεαλισμού. Μια ταξίδι σ’ έναν κόσμο γεμάτο αμφιλεγόμενες εικόνες, μεταφυσικούς χώρους, ονειρικά τοπία και αινιγματικά σύμβολα. (Συντονίστριες σεμιναρίου: Μαρίνα Βήλλου, εμψυχώτρια  & Ειρήνη Χρυσοχέρη, Ιστορικός Τέχνης).

“Η Ιστορία του κινηματογράφου”, Τετάρτη 20:00-22:00
Μια ανασκόπηση οχτώ δύωρων συναντήσεων των τάσεων,Σχολών κλπ (τόσο των καλλιτεχνικών, όσο και των εμπορικών κατά το δυνατόν με χρονολογική σειρά ή με παράλληλους συσχετισμούς) στις διάφορες εποχές και χώρες. Περιγραφή των κύριων χαρακτηριστικών τους και μνεία των πλέον αντιπροσωπευτικών τους ταινιών. Σε κάθε συγκέντρωση θα προβάλλονται χαρακτηριστικά αποσπάσματα και θα συζητώνται παρατηρήσεις και σχόλια. Το σεμινάριο ξεκινάει την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009, στις 20:00-22:00 και έχει κόστος 170 ευρώ. (Συντονίστρια σεμιναρίου: Χριστίνα Μπίθα, Δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου σε περιοδικά).

“Εικόνα σώματος – Body image και χοροθεραπεία”, Πέμπτη 20:00-22:00
Γνωριμία με το σώμα μου και τον εαυτό μου
Οκτώ δίωρες συναντήσεις που θα βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουμε το πώς κουβαλάμε και επικοινωνούμε πάνω και μέσα από το σώμα συμπεριφορές, αισθήματα και σκέψεις. Μέσα από την κινητική και την χορευτική έκφραση, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν βιωματικά τα νοητικά και συναισθηματικά όρια και σχήματα της ψυχοσωματικής τους ολότητας. Θα αναγνωρίσουν και θα αγαπήσουν το σώμα τους έτσι ώστε στην καθημερινότητα τους να πετύχουν μία πιο ενδυναμωμένη σχέση μεταξύ εαυτού και σώματος Η εξερεύνηση της σωματικής μας μνήμης μέσα από την ελεύθερη έκφραση, το ρυθμό και τη μουσική. Το σεμινάριο ξεκινάει την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009, 20:00-22:00 και έχει κόστος 150 ευρώ. (Συντονίστρια Σεμιναρίων: Έφη Τζάκα, ψυχοθεραπεύτρια).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 213 004 02 44 ή να επισκεφτούν το site μας: www.krispona.gr.

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά