Αρχική / Κληρώσεις / Αρχείο Θεμάτων / O Ελληνικός Κόσμος γεμίζει παιδιά!
A+ R A-
06 Απρ

O Ελληνικός Κόσμος γεμίζει παιδιά!

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
O Ελληνικός Κόσμος γεμίζει παιδιά!Ο Απρίλης είναι ένας από τους αγαπημένους μήνες των παιδιών, καθώς πλησιάζει το Πάσχα, οι διακοπές, οι λαμπάδες, τα κόκκινα αυγά, τα δώρα και τόσες άλλες ευχάριστες συνήθειες. Το φετινό Απρίλιο, όμως, τα παιδιά θα έχουν έναν ακόμα λόγο να είναι χαρούμενα: τα νέα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου».
Τις Κυριακές του Απριλίου ο «Ελληνικός Κόσμος» θα γεμίσει παιδιά που θα παίξουν, θα διασκεδάσουν, θα γνωρίσουν τα χρώματα και την επίδρασή τους στη ζωή μας, θα μάθουν για τη σημασία της ανακύκλωσης και θα έρθουν σε επαφή με τα πασχαλινά έθιμα του τόπου μας, λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Απριλίου του 2009 είναι τα εξής:
5 Απριλίου: Τα χρώματα χορεύουν... κι όλα γύρω ζωντανεύουν, Καταναλώνω. Ανακυκλώνω;
12 Απριλίου: Κάθε Πάσχα, μια ευχή

Όλα τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Στις 19 και στις 26 Απριλίου δε θα πραγματοποιηθούν Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα.

5 Απριλίου 2009
Τα χρώματα χορεύουν... κι όλα γύρω ζωντανεύουν
Έχετε αναρωτηθεί πώς θα ήταν η ζωή μας, αν όλες οι μέρες ήταν γκρίζες; Ο Απρίλιος ξεκινάει με ένα πρόγραμμα γεμάτο χρώματα... Ποια είναι η σημασία τους για τη ζωή του ανθρώπου; Πώς αλλάζει η διάθεσή μας ανάλογα με τα χρώματα που μας περιβάλλουν; Ποια είναι η σχέση τους με τη φύση και την τέχνη; Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα γνωρίσουν τα χρώματα, θα μάθουν για τον κοινωνικό, ιστορικό και αισθητικό τους ρόλο και θα κατανοήσουν πώς επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Μια μέρα γεμάτη χρώματα στον «Ελληνικό Κόσμο», όπου τα παιδιά, μέσα από παιχνίδια, κατασκευές, ιστορίες και ζωγραφιές, θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους.
Τάξεις: Νήπια, Α', Β', Γ' Δημοτικού

O Ελληνικός Κόσμος γεμίζει παιδιά! 

Kαταναλώνω. Ανακυκλώνω;
Θα φανταζόσασταν ποτέ πως το παντελόνι που φοράτε μπορεί να προέρχεται από δέκα ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια; Πώς ένα άχρηστο για εμάς αντικείμενο μπορεί να μετατραπεί σε κάτι χρήσιμο;
Η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής και πρέπει να γνωρίζουμε τους κανόνες της από μικρή ηλικία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθαίνει στα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης και τα καλεί να την εντάξουν στην καθημερινότητά τους.
Πώς ένα άχρηστο αντικείμενο μπορεί με την κατάλληλη επεξεργασία να γίνει κάτι χρήσιμο για τον άνθρωπο; Ποια υλικά ανακυκλώνονται και τι μπορούμε να φτιάξουμε από αυτά; Μέσα από μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, τα παιδιά θα κατανοήσουν την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης και θα ευαισθητοποιηθούν για την προστασία του περιβάλλοντος.
Τάξεις: Δ', Ε', ΣΤ' Δημοτικού
Για δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0627 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0627.

O Ελληνικός Κόσμος γεμίζει παιδιά! 

12 Απριλίου 2009
Κάθε Πάσχα, μια ευχή
Την Κυριακή των Βαΐων, λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και τις πασχαλινές διακοπές, ο «Ελληνικός Κόσμος» θα γεμίσει παιδιά που θα δημιουργήσουν εορταστική ατμόσφαιρα γνωρίζοντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.
Στο πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα παίξουν, θα πειραματιστούν και θα δημιουργήσουν πασχαλινά εδέσματα, ενώ συγχρόνως θα βάψουν, θα διακοσμήσουν αυγά και θα προετοιμαστούν σταδιακά, μέσα από όλες τις δραστηριότητες, για τη μεγάλη γιορτή της Ανάστασης.
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού
Για δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0628 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0628.

Γενικές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»:
- Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0000 (& τον αντίστοιχο κωδικό) σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, http://www.hellenic-cosmos.gr/, http://sundays.ime.gr/, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά