Αρχική / Κληρώσεις / Αρχείο Θεμάτων / Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαΐου
A+ R A-
08 Μαϊ.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαΐου

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα ΜαΐουΤο καλοκαίρι πλησιάζει και η σχολική χρονιά φτάνει προς το τέλος της! Λίγο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, ο «Ελληνικός Κόσμος» καλεί τους μικρούς του φίλους να διασκεδάσουν δημιουργικά και να περάσουν ευχάριστα τις τελευταίες Κυριακές του Μαΐου με τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η μυθολογία, οι κατασκευές από χαλκό, η γιορτή της μητέρας, τα μαθήματα ανθρωπολογίας, η εξερεύνηση του κόσμου των ζουζουνιών και των εντόμων, το νερό, οι ανασκαφές και οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Μαΐου... θα φέρουν το καλοκαίρι γρηγορότερα και πιο ευχάριστα στον «Ελληνικό Κόσμο».

Συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μαΐου του 2009 είναι τα εξής:
3 Μαΐου:    - Αν ο αργαλειός δεν πιάνει, κάλεσε την Αθηνά Εργάνη
- Εκπαιδευτικό εργαστήρι κατασκευής με χαλκό
10 Μαΐου: - Ένα πρωινό αφιερωμένο στη μητέρα
17 Μαΐου: - Ένας πολυπληθής μικρόκοσμος, - Σε ποιον μοιάζω;
24 Μαΐου: - Όπου το νερό κυλά, η ζωή παραφυλά
31 Μαΐου: - Σκάψε, σκάψε... κάτι θα βρεις!

Όλα τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

3 Μαΐου 2009
Aν ο αργαλειός δεν πιάνει, κάλεσε την Αθηνά Εργάνη

Την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από ένα διαφορετικό και ενδιαφέρον πρόγραμμα να έρθουν σε επαφή με την πλούσια ελληνική μυθολογία και να κατανοήσουν την ανάγκη των ανθρώπων για μυθοπλασία και αφήγηση ιστοριών. Μέσα από το μύθο της Αθηνάς με την αράχνη, θα γνωρίσουν τον αργαλειό και τη χρησιμότητά του και συγχρόνως θα διαβάσουν και θα αναπαραστήσουν ιστορίες. Φυσικά, από το πρόγραμμα δε θα λείπουν τα κινητικά παιχνίδια που ενθουσιάζουν και ξεσηκώνουν τα παιδιά, αλλά και η κατασκευή αργαλειού.
Τάξεις: Νήπια, Α', Β', Γ' Δημοτικού

Εκπαιδευτικό εργαστήρι κατασκευής με χαλκό
Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα εκφραστούν καλλιτεχνικά με το χαλκό. Θα ακονίσουν τη φαντασία τους, θα μάθουν χρήσιμες τεχνικές, θα εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και θα γνωρίσουν τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή διακοσμητικών αντικειμένων από χαλκό, δημιουργώντας αντικείμενα με φύλλα χαλκού ή χάλκινο σύρμα.
Από το πρόγραμμα δε θα λείψει και η ιστορική αναδρομή από την εποχή του Χαλκού μέχρι σήμερα, όπου θα παρουσιαστεί η χρησιμότητα του χαλκού αλλά και τα αντικείμενα που κατασκευάζονταν από αυτόν ανά ιστορική περίοδο.
Τάξεις: Δ', Ε', ΣΤ' Δημοτικού
Για δήλωση συμμετοχής στα προγράμματα, της Κυριακής 3 Μαϊου, τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0629 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0629.

10 Μαΐου 2009
Ένα πρωινό αφιερωμένο στη μητέρα
Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα ΜαΐουΤην Κυριακή αυτή τα παιδιά θα γιορτάσουν στον «Ελληνικό Κόσμο» τη γιορτή της μητέρας. Για λίγες ώρες οι μπαμπάδες θα μείνουν μόνοι τους, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα δημιουργικό πρωινό με τη μητέρα τους, μαθαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο καθιερώθηκε η συγκεκριμένη γιορτή.
Αφού παίξουν, ζωγραφίσουν, φτιάξουν παζλ και ακούσουν ιστορίες σχετικά με τη μητέρα, τα παιδιά θα αναφερθούν στις πιο συνηθισμένες «μαμαδίστικες» εκφράσεις, ενώ οι μαμάδες με τη σειρά τους θα προσπαθήσουν μέσα από το πλήθος των ζωγραφιών να ανακαλύψουν το δημιούργημα του παιδιού τους. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από ενδιαφέροντα κινητικά παιχνίδια!
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού με τις μητέρες τους
Για δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0630 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0630.

17 Μαΐου 2009
Ένας πολυπληθής μικρόκοσμος
Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα ΜαΐουΗ βασίλισσα μέλισσα, το εργατικό μυρμήγκι, ο τραγουδιστής τζίτζικας... Ανάμεσά μας υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος από έντομα, που συχνά δεν τον παρατηρούμε. Με το πρόγραμμα αυτό θα γνωρίσουμε το μικρόκοσμο των εντόμων, θα έρθουμε σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και θα κατανοήσουμε τους νόμους που διέπουν τη φύση.
Τα έντομα, τα χαρακτηριστικά τους, η οργανωμένη κοινωνία στην οποία ζουν και η ωφελιμότητά τους για την ισορροπία του ζωικού βασιλείου θα ξετυλιχθούν μέσα από ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με δημιουργικές δραστηριότητες, κατασκευές και παιχνίδια.
Τάξεις: Νήπια, Α', Β', Γ' Δημοτικού

Σε ποιον μοιάζω;
Πράσινα ή μαύρα μάτια, καστανά ή ξανθά μαλλιά, πού οφείλονται όλα αυτά; Οι γονείς αναρωτιούνται μια ζωή σε ποιον μοιάζει το παιδί. Τα μεγαλύτερα παιδιά που θα επισκεφθούν τον «Ελληνικό Κόσμο» στις 17 Μαΐου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους κανόνες της ανθρωπολογίας, τη σημασία του DNA και των χρωμοσωμάτων και τον τρόπο που όλα αυτά καθορίζουν τα χαρακτηριστικά μας.
Σε ποιον από τους γονείς μας μοιάζουμε; Από ποιον πήραμε το χρώμα των μαλλιών και των ματιών μας; Με δημιουργικότητα και παιχνίδι θα ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας.
Τάξεις: Δ', Ε', ΣΤ' Δημοτικού
Για δήλωση συμμετοχής στα προγράμματα, της Κυριακής 17 Μαϊου, τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0631 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0631.

24 Μαΐου 2009
Όπου το νερό κυλά, η ζωή παραφυλά
Την Κυριακή αυτή το πρόγραμμα αφορά το νερό, το πιο ζωτικό και αναγκαίο στοιχείο της φύσης. Το H2O παίρνει διάφορες μορφές, όπως βροχή, θάλασσα, ποτάμι ή δάκρυ, και είναι απαραίτητο για τη ζωή μας.
Σκοπός του προγράμματος είναι να κατανοήσουν τα παιδιά τη σημασία του νερού από την Αρχαιότητα έως και σήμερα και να αντιληφθούν ότι δεν είναι ανεξάντλητο αλλά ούτε και αυτονόητο για όλο τον κόσμο. Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν παιχνίδια, ιστορίες, συζητήσεις και πειράματα, οι μουσειοπαιδαγωγοί του ΙΜΕ θα παρουσιάσουν στα παιδιά τρόπους εξοικονόμησης του νερού. Παράλληλα, τα παιδιά θα γνωρίσουν έθιμα σχετικά με το νερό από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και σχετικούς μύθους.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαΐου


Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού
Για δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0632 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0632.

31 Μαΐου 2009
Σκάψε, σκάψε... κάτι θα βρεις!
Πώς η ιστορία ξεπηδά μέσα από το χώμα; Πώς τα αρχαία αντικείμενα φτάνουν στις προθήκες ενός μουσείου; Την τελευταία Κυριακή του Μαΐου, τα παιδιά για μία μέρα θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν αρχαιολόγοι σε μία πραγματική ανασκαφή! Θα σκάψουν και θα νιώσουν τη συγκίνηση που χαρίζει η ανακάλυψη των κρυμμένων ευρημάτων στα σκάμματα του «Ελληνικού Κόσμου»!
Τα παιδιά όχι μόνο θα ζήσουν την εμπειρία της ανασκαφής, αλλά θα πάρουν μέρος σε ένα εργαστήρι συντήρησης και αποκατάστασης ευρημάτων, θα έρθουν σε επαφή με τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι αρχαιολόγοι και θα ενημερωθούν για τα ευρήματα και την αξία τους. Πάνω από όλα, όμως, θα μάθουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά.
Τάξεις: Γ', Δ', Ε', ΣΤ' Δημοτικού
Για δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0633 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0633.

Γενικές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»:
- Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0000 (& τον αντίστοιχο κωδικό) σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, http://www.hellenic-cosmos.gr/, http://sundays.ime.gr/, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά