Αρχική / Κληρώσεις / Αρχείο Θεμάτων / Μικροί Κοσμοναύτες 2009
A+ R A-
10 Ιουν.

Μικροί Κοσμοναύτες 2009

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
Μικροί Κοσμοναύτες 2009Ελάτε να σας δείξουμε τον ουρανό με τ’ άστρα! Φέτος το καλοκαίρι εσείς θα μείνετε «προσγειωμένοι»; Ελάτε στο Ίδρυμα Ευγενίδου για ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της Αστρονομίας και του Διαστήματος! Μια ιστορία που ξεκινάει από την αρχαιότητα, γεμάτη αναπάντητα ερωτήματα, διάσημους επιστήμονες και παράτολμα πειράματα!

Ένα διήμερο για παιδιά 5ης – 6ης Δημοτικού και 1ης Γυμνασίου, γεμάτο εκπληκτικές ανακαλύψεις, αφιλόξενους πλανήτες, τεχνολογικές καινοτομίες και διαστημικές αποστολές!

Η περιέργεια και η φαντασία των παιδιών εξάπτονται μέσα από διαγωνισμούς εφευρετικότητας, παραστάσεις του Πλανηταρίου, κυνήγι θησαυρού στη Βιβλιοθήκη, κατασκευές, παιχνίδια και πειράματα στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας. Την τελευταία ημέρα, μια έκπληξη περιμένει τους γονείς, καθώς τα παιδιά θα επιδείξουν τα… κατορθώματά τους!

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των διημέρων είναι οι εξής:
18-19 Ιουνίου, 22-23 Ιουνίου, 25-26 Ιουνίου, 29-30 Ιουνίου.
2-3 Ιουλίου, 6-7 Ιουλίου, 9-10 Ιουλίου.

Περιμένουμε τα παιδιά στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όχι απλά για να μετρήσουμε τ’ άστρα, αλλά και να «φτάσουμε» σε αυτά!
Ηλικίες: 11 έως 13 ετών
Κόστος ανά παιδί 30€: Περιλαμβάνει τις δραστηριότητες, τα απαραίτητα υλικά γι’ αυτές και τα γεύματα για όλο το διήμερο.
Ώρα άφιξης πρώτης ημέρας: 08:30
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Καλό είναι τα παιδιά να έχουν μαζί κάποιο μπουφάν ή ζακέτα (θα τους χρειαστεί στο Πλανητάριο όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές για τεχνικούς λόγους).
Σε κάθε διήμερο μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 15 παιδιά.
Για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά διήμερα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ή στο τηλ. 2109469640.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικό Πρόγραμμα - Ημέρα 1η
9:00 - 9:30 Παιχνίδια Γνωριμίας   
Τι θα λέγατε να γνωριστούμε; Με παιχνίδια γνωριμίας μαθαίνουμε περισσότερα ο ένας για τον άλλο και δημιουργούμε ομάδες.

9:30 – 10:00 Σταθμός 1ος: ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ (Η περιπέτεια αρχίζει…)
Τι έκανε τους ανθρώπους να στρέψουν το βλέμμα στον ουρανό; Πώς υπολόγιζαν οι αρχαίοι τις αποστάσεις των πλανητών; Ποιοι μεγάλοι επιστήμονες βοήθησαν να μάθουμε για τους γειτονικούς πλανήτες, αλλά και για τους μακρινούς γαλαξίες; Με το κατάλληλο οπτικοαουστικό υλικό, αλλά και μέσα από συζήτηση, τα παιδιά εισάγονται στην περιπέτεια της ανακάλυψης του Διαστήματος.

10:00- 11:00 Σταθμός 2ος: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (Κυνήγι Θησαυρού)
3 Όροφοι, 30 διάδρομοι, 1800 ράφια, 50.000 βιβλία αλλά μόνο 1 λύση!!
Ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού στους άλλοτε ήσυχους διαδρόμους της Βιβλιοθήκης! Ανάμεσα στα βιβλία κρύβονται πράγματα θαυμαστά! Ποια oμάδα θα καταφέρει να λύσει το γρίφο, να βρει το μυστικό κωδικό ανάμεσα στα χιλιάδες βιβλία και να ξετρυπώσει τα απόρρητα σχέδια των πυραύλων;

11:00 – 11:30 Διάλειμμα

11:30 – 13:00 Σταθμός 4ος: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΈΚΘΕΣΗΣ (Κατασκευή)
Η μεγάλη κατασκευή του διημέρου φέρνει τα παιδιά στα χνάρια του Γαλιλαίου! Με τα κατάλληλα υλικά κάθε παιδί θα κατασκευάσει το δικό του τηλεσκόπιο. Την κατασκευή αυτή θα την πάρουν μαζί τους, ώστε να μπορούν να παρατηρήσουν τα ουράνια αντικείμενα τις όμορφες νύχτες του καλοκαιριού!

13:00 – 14:00 Διάλειμμα για φαγητό

14:00 – 14:40 Σταθμός 3ος: ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ (Παράσταση)
Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο θάνατος των Άστρων». Τα άστρα, όπως και κάθε τι άλλο στο Σύμπαν, γεννιούνται, εξελίσσονται και κάποια στιγμή πεθαίνουν. Ο εκρηκτικός, όμως, θάνατος ενός άστρου ορίζει ταυτόχρονα ένα τέλος και μια αρχή. Χωρίς τις αστρικές εκρήξεις δεν θα υπήρχε η Γη, δεν θα υπήρχαν βράχια και βότσαλα, φυτά και ζώα, δεν θα υπήρχε ο άνθρωπος!

14:40 – 15:20 Σταθμός 5ος: ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
(Επίδειξη Πειραμάτων – Παρατήρηση στο μικροσκόπιο)
Οι Επιστήμονες της Διαδραστικής Έκθεσης θα παρουσιάσουν στα παιδιά εντυπωσιακά πειράματα σχετικά με την ατμοσφαιρική πίεση, τους αστροναύτες στο Διάστημα, το φως και τη διάδοση του ήχου, τη βαρύτητα και άλλα πολλά! Θα έχουν επίσης τη μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσουν μέσα από το μικροσκόπιο ζωντανούς οργανισμούς του οικοσυστήματος μιας μικρής λίμνης. Τι παράξενα πλάσματα κατοικούν σε αυτόν τον άγνωστο μικρόκοσμο και τι μπορούν να μας διδάξουν για τη ζωή στη Γη, αλλά και στους άλλους πλανήτες;

15:20 – 15:30 Διάλειμμα

15:30 – 16:30 Σταθμός 6ος: ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ (Δοκιμές Πειραμάτων)
Και τώρα η ώρα που όλα τα παιδιά περιμένουν! Οι εκπαιδευτές κάθονται και τα παιδιά παίρνουν τη θέση τους δοκιμάζοντας ειδικά σχεδιασμένα πειράματα, ανακαλύπτοντας όλα εκείνα τα φαινόμενα που καθιστούν τον πλανήτη μας τόσο ξεχωριστό!

Αναλυτικό Πρόγραμμα - Ημέρα 2η
9:00 - 9:30 Ζωγραφική   
Λίγη ζωγραφική και λίγη συζήτηση για τις εντυπώσεις της πρώτης ημέρας.

9:30 – 10:30 Σταθμός 7ος: ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ (Περιήγηση)
Μια μαγική περιήγηση στο θαυμαστό κόσμο της «διάδρασης». Τα παιδιά θα παίξουν με τα εκθέματα, θα διασκεδάσουν και θα ανακαλύψουν από πρώτο χέρι πώς λειτουργούν περίπλοκα φαινόμενα και νέες τεχνολογίες. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μια συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την επίσκεψη στα Εκθέματα του Ιδρύματος Ευγενίδου, στα  πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EXPLOAR (Τα διαδραστικά σενάρια που θα προβληθούν μέσω του εκθέματος έχουν από κοινού σχεδιαστεί από το Εργαστήριο Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του ΕΜΠ, την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Ίδρυμα Ευγενίδου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα).

10:30 – 11:10 Σταθμός 8ος: ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ (Παράσταση)
Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Από τη Γη στη Σελήνη». Ένα συναρπαστικό ταξίδι με προορισμό τη Σελήνη! Πρόκειται για τα πρώτα βήματα του ανθρώπου σε έναν άλλο κόσμο εκτός της Γης. Τα βήματα αυτά αποδείχτηκαν πραγματικά «ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα», που άλλαξε τον κόσμο μας για πάντα και θα παραμείνει αιώνια χαραγμένο στη μνήμη μας ως το πρώτο κεφάλαιο της Μεγάλης Περιπέτειας του ανθρώπου στο Διάστημα.

11:15 – 11:45    Διάλειμμα

11:45 – 13:00 Σταθμός 9ος: ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ (Κατασκευή/Πείραμα)
Ποια είναι η αρχή λειτουργίας των πυραύλων; Με ένα σχετικό πείραμα τα παιδιά θα φτιάξουν σε ομάδες έναν πύραυλο από μπαλόνι και θα δουν πώς λειτουργεί.
Στη συνέχεια με τα σχέδια που ανακάλυψαν στη βιβλιοθήκη, τα παιδιά θα κατασκευάσουν το δικό τους ατομικό πύραυλο! Θα μάθουν πώς θα τον κάνουν να λειτουργήσει και θα τον πάρουν μαζί τους. Παιδιά και γονείς θα πρέπει να προγραμματίσουν την εκτόξευση σε όποιον ανοικτό χώρο θέλουν! … και προσοχή στους γείτονες!

13:00 – 14:00    Διάλειμμα για φαγητό

14:00 – 15:10
Σταθμός 10ος: ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ (Διαγωνισμός Εφευρετικότητας)
Αποστολή Διαστημοσυσκευής στον Άρη - Η πρόκληση του Ιπτάμενου Αυγού!!
Στο διαγωνισμό αυτό τα παιδιά αναλαμβάνουν να φτιάξουν σε ομάδες μια κατασκευή που θα προσομοιώνει τη διαστημοσυσκευή που προσεδαφίστηκε στον Άρη! Στόχος του διαγωνισμού είναι η κατασκευή να προστατεύσει τη διαστημοσυσκευή κατά την προσεδάφιση. Το ρόλο του πολύτιμου φορτίου θα παίξει ένα ωμό αυγό! Στο τέλος της ημέρας οι διαστημοσυσκευές της ομάδας θα δοκιμαστούν σκληρά! Το ειδικό επιστημονικό πλήρωμα θα πετάξει από τον 1ο Όροφο τις κατασκευές των ομάδων, ενώ οι κατασκευαστές τους θα περιμένουν από κάτω για να κρίνουν την επιτυχία της αποστολής!

15:10 – 15:30    Διάλειμμα

15:30 – 16:00   
Σταθμός 11ος: ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ (Παιχνίδι)

Το παιχνίδι που θα ακολουθήσει θα προκαλέσει και τους πιο δυνατούς! Τι λέτε για λίγη «Εξωγήινη» Ποίηση; Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες. Κάθε ομάδα παίρνει μια κάρτα με πληροφορίες για ένα ουράνιο σώμα. Η ομάδα θα έχει 30 λεπτά στη διάθεσή της για να φτιάξει ένα χιουμοριστικό ποίημα σχετικό με το σώμα αυτό. Όσες ομάδες θέλουν μπορούν να συνοδεύσουν το ποίημά τους και με ζωγραφική. Τα πιο πρωτότυπα και αστεία από αυτά θα εκτεθούν στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου, όπου θα μπορούν να τα διαβάζουν οι επισκέπτες μας όλο το χρόνο!

16:00 – 16:30
(Τις δραστηριότητες αυτές μπορούν να παρακολουθήσουν και οι γονείς)
ΤΕΛΕΤΗ ΡΙΨΗΣ! Ποια ομάδα θα τα καταφέρει;
Οι ομάδες απαγγέλλουν τα ποιήματά τους μπροστά σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτές! Αμέσως μετά φτάνει η στιγμή της αλήθειας! Ποια αποστολή θα προσεδαφίσει τη διαστημοσυσκευή της με επιτυχία;

…και επειδή το παιχνίδι ανοίγει την όρεξη
Ώρες φαγητού   
1η ημέρα

11:00 – 11:30    Caeleste café – Δεκατιανό: Τσουρέκι
13:00 – 14:00    Caeleste café – Φαγητό: Σάντουιτς (τυρί-ζαμπόν), Χυμός
2η ημέρα
11:15 – 11:45    Caeleste café - Δεκατιανό: Τσουρέκι
13:00 – 14:00    Caeleste café – Φαγητό: Σάντουιτς (τυρί-ζαμπόν), Χυμός

Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Fax:210 9417372

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μουσείο Ηρακλειδών Van Goch »

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά