Αρχική / Κληρώσεις / Αρχείο Θεμάτων / Το ποντικάκι που ήθελε ν’αγγίξει ένα αστέρι
A+ R A-
27 Δεκ

Το ποντικάκι που ήθελε ν’αγγίξει ένα αστέρι

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(1 Ψήφος)
ImageO Tρωκτικούλης o ποντικούλης κάθε φορά που βλέπει τα αστέρια στον ουρανό, λαχταράει να τα αγγίξει... 28/12/07 NET 22:00
Ένας ποντικούλης κάθε φορά που βλέπει τα αστέρια στον ουρανό, δεν αρκείται να τα«μετράει»… αλλά θέλει και να τα αγγίξει. Όσο προσπαθεί ο παππούς του να τον αποτρέψει ή να του εξηγήσει ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, τόσο η επιθυμία του να πραγματοποιήσει το όνειρο του μεγάλωνει.
Dim lights Embed Embed this video on your site
Ώσπου μια βραδιά, παραμονές Χριστουγέννων, φτάνει η στιγμή που ο μικρός ποντικούλης -όπως συχνά συμβαίνει όταν επιθυμούμε κάτι πολύ δυνατά- καταφέρνει επιτέλους να πραγματοποιήσει τη δική του μεγάλη επιθυμία. Στο σαλόνι του σπιτιού που τον φιλοξενεί, αντίκριζει για πρώτη φορά το χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο. Πάνω ψηλά στην κορυφή του, λάμπει ένα ασημένιο αστέρι…
Χαρούμενος ο μικρός τρέχει πίσω στον παππού να του αναγγείλει το ευχάριστο νέο και να ετοιμαστεί για τη μεγάλη στιγμή. Ο δρόμος όμως μέχρι την κορυφή του δέντρου και τ' αστέρι αποδεικνύεται δύσκολος και γεμάτος παγίδες. Όλα τα στολίδια του δέντρου που συναντά στο δρόμο του, το στρατιωτάκι, η κουκλίτσα, το ναυτάκι προσπαθούν να τον αποθαρύνουν, να του αλλάξουν τα σχέδια και να τον κάνουν συμμέτοχο μόνο στα δικά τους.

Όμως ο μικρός ποντικός συνεχίζει αταλάντευτα το δρόμο του προς την κορυφή και την πραγματοποίηση του δικού του προσωπικού ονείρου. Και στο τέλος τα καταφέρνει!

Είναι το μόνο ποντικάκι από «ολόκληρη την οικογένεια» που καταφέρνει να αγγίξει ένα αστέρι…

 

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την κλασσική πλέον «Φρουτοπία», ο ποιητής παραμυθιών Ευγένιος Τριβιζάς, επιστρέφει στην Ελληνική Τηλεόραση με μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, η οποία όπως όλα τα έργα του απευθύνεται όχι μόνο σε παιδιά, αλλά και στους ενήλικες.

«Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι», ένα από τα πιο αγαπητά στο κοινό βιβλία του, έγινε ταινία υψηλής ποιότητας τρισδιάστατων ψηφιακών κινουμένων σχεδίων (3D ANIMATION).

Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης, κάθε φορά που βλέπει τ’ αστέρια στον ουρανό λαχταράει να τα αγγίξει. Όσο ο παππούς του προσπαθεί να του δώσει να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, τόσο η επιθυμία του μεγαλώνει.
Ώσπου ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, ενώ βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή ένα ασημένιο αστεράκι.
Ο δρόμος όμως μέχρι την κορυφή του δέντρου αποδεικνύεται δύσκολος και γεμάτος δελεαστικές παγίδες.Το στρατιωτάκι, η κουκλίτσα, το ναυτάκι – στολίδια του δέντρου – προσπαθούν να του αλλάξουν τα σχέδια. Αλλά, ο Τρωκτικούλης αψηφώντας τους πειρασμούς, είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Φεβ. 2008 11:54
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η ΜΑΓΕΜΕΝΗ Σταχτοπούτα »

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά