Αρχική / Κληρώσεις / Αρχείο Θεμάτων / Πατρινό Καρναβάλι 2008
A+ R A-
11 Φεβ

Πατρινό Καρναβάλι 2008

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πατρινό Καρναβάλι 2008ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2008
Με μια εντυπωσιακή και φαντασμαγορική τελετή έναρξης, που είχε ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά άνοιξε το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου το Πατρινό Καρναβάλι, 2008 στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Γεωργίου Α΄. Ήταν μια τελετή που μετέδωσε στις χιλιάδες των καρναβαλιστών που βρέθηκαν στην πλατεία αλλά και σε αναρίθμητους τηλεθεατές μέσω της απευθείας μετάδοσης της ΕΡΤ, τον παλμό του Πατρινού Καρναβαλιού, τον ενθουσιασμό και τη δημιουργική διάθεση μεταφέροντας το μήνυμα της μεγάλης γιορτής της πόλης και προϊδεάζοντας για μια συναρπαστική συνέχεια.

Πατρινό Καρναβάλι 2008 Η θεματολογία πάνω στην οποία βασίστηκε η τελετή έναρξης ήταν η διαχρονική αξία της επικοινωνίας και το σπονδυλωτό θέαμα, που ξετυλίχθηκε σε διαφορετικές σκηνές της πλατείας Γεωργίου, υποστήριξε η θεματολογία αυτή. ι ακροβάτες από τη Δυτική Κορνουάλη «Incandescence» σε ένα εναέριο μουσικοχορευτικό θέαμα με φωτιές, η ομάδα του χορογράφου Χάρη Μανταφούνη με την ευφάνταστη χορογραφία εμπνευσμένη από την «ποντικίσια» αγωνία επιβίωσης και τα αιώνια ένστικτα της αυτοσυντήρησης και του έρωτα, ένας ακροβάτης – ταχυδρόμος που σκόρπισε τον ενθουσιασμό αιωρούμενος με το ποδήλατό του πάνω από τους θεατές σκορπίζοντας κομφετί και σερπατίνες, μέλη των «Ανήσυχων εν Πλω» μεταμφιεσμένα καρναβαλικά με σημαιάκια που μετέφεραν συμβολικά καρναβαλικά μηνύματα στη γλώσσα των σημάτων Μορς, από τους εξώστες του Θεάτρου, καρναβαλιστές με φωτιές από την ταράτσα του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης, χορευτές της ομάδας της Κατερίνας Αναλυτή που παρουσίαζαν τη χορογραφία «Έχετε γράμμα στο ποδήλατό σας», οι χορευτές της ομάδας του Λούις Μέντες σε ξέφρενους καρναβαλικούς χορούς και βέβαια το άρμα του Καρνάβαλου μεγαλόπρεπο εντυπωσιακό και αριστοκρατικό που μόλις έκανε την εμφάνισή του εκτόξευσε τους δείκτες του κεφιού και τον ενθουσιασμό στα ύψη, ήταν λίγα μόνο από τα κομμάτια του πολυποίκιλου θεάματος που ολοκληρώθηκε με συνοχή και με σαφώς ποιοτικό χαρακτήρα.
Η τελετή, που είχε έντονη τη χρήση λέιζερ βίντεο και η οπτικοποιημένη της μορφή παρέπεμπε σε ένα φουτουριστικό σκηνικό ολοκληρώθηκε με πολύχρωμα Πατρινό Καρναβάλι 2008 εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που μαζί με τους καταιγιστικούς ρυθμούς της μουσικής έδωσαν το έναυσμα για το πάρτυ που ακολούθησε στην πλατεία Γεωργίου. Την σκηνοθεσία της Τελετής Έναρξης υπέγραψε ο Ελισσαίος Βγενόπουλος, ενώ το σκηνικό ήταν κατασκευή του Καρναβαλικού Συνεργείου. Η μουσική που συνόδευε το χορευτικό δρώμενο της ομάδας του Χάρη Μανταφούνη την είχε επιμεληθεί ο συνθέτης Σταύρος Παπασταύρου, τα κοστούμια του δρώμενου ήταν σχεδιασμένα από την Ντούλη Δημητροπούλου, ενώ τα κοστούμια της ομάδας χορού της Κατερίνας Αναλυτή ήταν της Όλγας Μοσχόβου και οι χορογραφίες τους ήταν γραμμένες από την Κατερίνα Αναλυτή και την Μαριάννα Χριστοπούλου.

Έναρξη πατρινού καρναβαλιού 2008
Dim lights Embed Embed this video on your site

Καρναβάλι Των Παιδιών 2008
Πατρινό Καρναβάλι 2008Το Καρναβάλι των Παιδιών αποτελεί μια ξεχωριστή ενότητα του Πατρινού Καρναβαλιού που οι μικροί του φίλοι επί 13 συνεχόμενα χρόνια το καθιέρωσαν και το ανέδειξαν σαν έναν ξεχωριστό θεσμό της πόλης μας.

Η ΔΕΠΑΠ και η Ομάδα Εργασίας του Καρναβαλιού των Παιδιών, η οποία αποτελείται από παιδαγωγούς, μουσικούς, εικαστικούς και γενικότερα από ανθρώπους ευαισθητοποιημένους απέναντι στα παιδιά διαμορφώνει κάθε χρόνο ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους μικρούς μας καρναβαλιστές να γνωρίσουν καινούργια πράγματα, να εθιστούν δημιουργικά συμμετέχοντας στα πολιτιστικά δρώμενα μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι.
Το καρναβαλικό εργαστήρι, οι καρναβαλουπόλεις, οι παραγωγές θεατρικών και μεικτών θεαμάτων κ.α., δικαίως μπορούμε να ισχυριστούμε ότι συνθέτουν πλέον το μεγαλύτερο παιδικό φεστιβάλ της Ελλάδας.Για φέτος το θέμα που θα κυριαρχήσει στις κατασκευές (στοιχεία Καρναβαλουπόλεων, άρματα παρέλασης) αλλά και στις δράσεις είναι η διατροφή με γενικό τίτλο «Περί ορέξεως…καρναβαλόπιτα». Η «Διατροφή» επιλέχτηκε σαν θέμα γιατί ο τρόπος ζωής της σύγχρονης κοινωνίας και οικογένειας οδηγεί μερικές φορές τα παιδιά και όχι μόνο, σε λανθασμένες διατροφικές συνήθειες με σοβαρές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία τους.
Το Καρναβάλι των Παιδιών θα προσπαθήσει μέσα από το σύνολο των δράσεών του, να περάσει μηνύματα σωστής διατροφής στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους. Πατρινό Καρναβάλι 2008 Οι δράσεις θα ξεκινήσουν με το Καρναβαλικό Εργαστήρι των Παιδιών που θα έχει ως θέμα του τις «κατασκευές», οι οποίες φυσικά θα έχουν σχέση με το φαγητό. Πατρινό Καρναβάλι 2008 Η διδασκαλία θα γίνει στους χώρους των σχολείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή (συμμετέχουν 500 παιδιά), υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΔΕΠΑΠ. Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων τα έργα θα μεταφερθούν σε εκθεσιακό χώρο, όπου θα ολοκληρωθεί η ενότητα του εργαστηρίου και θα εκτεθούν στο κοινό της πόλης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού των Παιδιών θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια, ανοικτές παιδικές δράσεις στις Καρναβαλουπόλεις, όπως θεατρικά δρώμενα, παρελάσεις, έκδοση ειδικών εντύπων, κ.α. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008 θα πραγματοποιηθούν Περιφερειακές Καρναβαλουπόλεις, ενώ το Σάββατο 16, Κυριακή 17 & Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008 οι Κεντρικές Καρναβαλουπόλεις στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται το Καρναβάλι των Παιδιών με την Μεγάλη Παρέλαση των Παιδιών, στην οποία συμμετέχουν 7.000 περίπου μικροί.Στις κεντρικές Καρναβαλουπόλεις στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, θα έχουν τοποθετηθεί μεγάλες κατασκευές που επιμελείται και κατασκευάζει το Καρναβαλικό Εργαστήρι και οι οποίες θα έχουν άμεση σχέση με τη διατροφή (Ορχήστρα των Σεφ, Χορός των Λαχανικών, φρυγανιέρα, ψυγείο, κουζίνα, σουρωτήρι, «κακό» χάμπουργκερ, κ.α.)

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ 2008 | «Περί ορέξεως… καρναβαλόπιτα»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου
• ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ
Πλατεία Άγιος Νικόλαος Λεύκας, 11.00 - 14.00
• ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», 16.00
«Η δασκάλα που το κεφάλι της έγινε καζάνι»
Από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου
• ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ
Πλατεία Γέφυρα, 11.00 - 14.00
• ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Η δασκάλα που το κεφάλι της έγινε καζάνι»
Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», 12.00 & 16.00
Από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου
• ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ
Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, 11.00 - 14.00
• ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Αίθουσα Hansen Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου
Εγκαίνια 19.30 / Διάρκεια έως 9 Μαρτίου
Καθημερινά εκτός Δευτέρας 10.00 -13.00 & 18.00 -21.00

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
• ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ
Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, 11.00 - 14.00
• «Αν το ψάξεις και το βρεις να το φέρεις μην αργείς»
Βούντενη, 11.00 – 21.00
Από τους «Ανήσυχους εν πλω»

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ
Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, 11.00 - 14.00

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου
• ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Πλατεία Ομονοίας, 11.00
• ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
«Ο Βασιλιάς των Μασκών»
Πολυχώρος «ΙΝΤΕΑΛ», 13.00 & 17.00

Περισσότερες πληροφορίες για το Καρναβάλι της Πάτρας στο www.carnivalpatras.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Μάρ. 2008 11:13

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά