Αρχική / Παρουσιάσεις / Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
A+ R A-
07 Φεβ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(1 Ψήφος)

logo_idrymaΟ Μιχάλης Κακογιάννης σύστησε το κοινωφελές «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» στα τέλη του 2003, επιθυμώντας να δημιουργήσει ένα φορέα πολιτισμού που θα διαθέτει σύγχρονα μέσα, καινοτόμες ιδέες, αλλά και καλλιτεχνική άποψη αντιπροσωπευτική της σχέσης του ίδιου με την Τέχνη. Ο Μιχάλης Κακογιάννης σύστησε το κοινωφελές.

 

Ο Μιχάλης Κακογιάννης οραματίστηκε ένα ξεχωριστό πολιτιστικό φορέα που θα διαθέσει εαυτόν στη μελέτη, την υποστήριξη και τη διάδοση των παραστατικών τεχνών, ειδικότερα του θεάτρου και του κινηματογράφου - τις τέχνες τις οποίες αγάπησε και υπηρέτησε σε Ελλάδα και το εξωτερικό, για περισσότερο από 50 χρόνια. 

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, πλέον,   στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό, ιδιόκτητο κτίριο στην οδό Πειραιώς 206, με συνολικό εμβαδόν  6.810 τ. μ. Έχει τέσσερις ορόφους και δύο υπόγεια και είναι διαμπερές.  Η χρηματοδότηση της ανοικοδόμησής του καλύφθηκε κατά 20% από τον Μιχάλη Κακογιάννη και κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες Θεάτρου (329 θέσεις), Κινηματογράφου (121 θέσεις), μία μικρότερη Πολυμορφική Αίθουσα (68 θέσεις) δύο μεγάλα Φουαγέ - Εκθεσιακούς χώρους, Πωλητήριο, Εστιατόριο, Γραφεία και 2 café –bar.

Σκοποί του Ιδρύματος είναι τόσο η στέγαση και αξιοποίηση των πολυπληθών και πολύτιμων αρχείων του Μιχάλη Κακογιάννη –ταινίες, σενάρια, μεταφράσεις κ.α.- όσο και η  μελέτη, υποστήριξη και διάδοση των τεχνών του Θεάτρου και του κινηματογράφου, η καταγραφή και διαφύλαξη θεατρικών και κινηματογραφικών έργων, η προώθηση και ενίσχυση της ευρωπαϊκής κουλτούρας και της πολιτισμικής ένωσης των λαών της Ευρώπης και η ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας ιδιαίτερα των νέων. Επιπλέον, και σε  ενίσχυση του καλλιτεχνικού δυναμικού της χώρας,  θα προσφέρει υποτροφίες σε νέους με ταλέντο, διευρύνοντας έτσι τους καλλιτεχνικούς τους ορίζοντες.


Διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο με ισόβιο Πρόεδρο τον Μιχάλη Κακογιάννη.

Το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ) με έδρα τον Ταύρο, εποπτεύεται από τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Πολιτισμού, καθώς και  Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και
εγκρίθηκε με το ΦΕΚ 347/17.2.2004.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ξεκίνησε πειραματικά την προς τα έξω δραστηριότητά του τον Οκτώβριο του 2009 και τα επίσημα εγκαίνιά του θα γίνουν στις τέλη Φεβρουαρίου 2010.
Για το χρονικό διάστημα έως τον Ιούνιο 2010 έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων εγκαινιάζοντας συνεργασίες με γνωστά Ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς της χώρας  και του εξωτερικού, με ποικίλες διοργανώσεις στους τομείς του θεάτρου, κινηματογράφου, χορού και εικαστικών  με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, workshops κ.α.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78
τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας: 210 3463333
Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 13:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την προβολή. Κρατήσεις: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 13:00
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Μάρ. 2010 23:32

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά