Αρχική / Παρουσιάσεις / Συνεργασία Παιδειατροφή by Epode με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας - Ο.Τ.Α.
A+ R A-
10 Μαρ.

Συνεργασία Παιδειατροφή by Epode με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας - Ο.Τ.Α.

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(1 Ψήφος)
paideiatrofiΤο πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Ο.Τ.Α., συνεργάζονται ενεργά με στόχο την εκπαίδευση του πληθυσμού 13 Ελληνικών πόλεων για ένα υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής για τη μείωση των ποσοστών της παιδικής παχυσαρκίας. Το πρόγραμμα  ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode υλοποιείται εδώ και ένα χρόνο στη χώρα μας, ενώ με τη συνεργασία των δύο φορέων θα επεκταθεί σε ακόμη περισσότερες πόλεις, αφού  με την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Ο.Τ.Α. ενημερώνονται όλοι οι δήμοι – μέλη του με σκοπό την προσεχή ένταξή τους σε αυτό.

Μέσα από την μακρόχρονη εμπειρία του σε προγράμματα υγείας και πρόληψης διαμέσου της τοπικής αυτοδιοίκησης, το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Ο.Τ.Α. υποστήριξε αμέσως την προσπάθεια του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode, παρέχοντας έμπρακτα τη βοήθειά του κατά τη φάση ένταξης νέων πόλεων στο πρόγραμμα αλλά και στο 1ο Συνέδριο ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode όπου παρευρέθηκε και μίλησε ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης.
«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας που υποστηρίζεται από έγκριτους επιστήμονες, και το οποίο θα επιδιώξουμε να προωθήσουμε σε όλους τους Δήμους μέλη μας. Εκφράζω την αμέριστη υποστήριξή μου ως Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, αλλά πρωτίστως ως γιατρός, σε τόσο σημαντικά προγράμματα πρόληψης», δήλωσε ο κύριος Πατούλης κατά την ομιλία του στο 1ο Συνέδριο ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2010.
Η κα Έλενα Στάμου, Εθνική Συντονίστρια του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ σχολίασε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία και την άμεση βοήθεια και υποστήριξη ενός οργανισμού όπως το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας. Η πρόληψη αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και με έμπειρους συνεργάτες όπως το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, είμαστε σίγουροι για το θετικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας».
Το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode είναι μέλος του ΕΕΝ (Epode European Network) υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Διεύθυνση για την Προστασία του Καταναλωτή αλλά και των Υπουργείων: Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Διά βίου μάθησης και Θρησκευμάτων – Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας – Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.

Χρυσοί χορηγοί του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode σε εθνικό επίπεδο είναι ο όμιλος Carrefour-Μαρινόπουλος και το Διεθνές Ίδρυμα Carrefour – Fondation Internationale Carrefour.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Μάρ. 2010 20:42
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ανακαλύψτε το Zen Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης »

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά