Αρχική / Εικαστικά - Μουσεία / Ολυμπιακό Μουσείο
A+ R A-
29 Σεπ

Ολυμπιακό Μουσείο

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(1 Ψήφος)
Για έκτη χρονιά το Ολυμπιακό Μουσείο ανοίγει τις πόρτες στα παιδιά, με προτάσεις δημιουργικής εικαστικής απασχόλησης και μάθησης. Με σαφήνεια στόχων, μεθοδολογία κατάλληλη για παιδιά, επιτεύξιμους στόχους, κατάλληλο παιδαγωγικό πλαίσιο
και συνεργάτες και κυρίως με σεβασμό στα παιδιά και τις ανάγκες τους, απευθυνόμαστε στο κοινό της πόλης. Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής παιδαγωγικής παρέμβασης του μουσείου τα τελευταία έξι χρόνια, κατακτώντας κεντρική θέση στις επιλογές γονιών και παιδιών.

Τα εργαστήρια είναι: α) Ζωγραφικής β) Μικρογλυπτικής & Κατασκευών, γ) Θεάτρου και δ) Παιδικής Μαγειρικής & Διατροφής
Εργαστήριο Ζωγραφικής
Η εικαστική έκφραση των παιδιών, αποτελεί στόχο του εργαστηρίου ζωγραφικής που συνεχίζεται για 5η χρονιά. Η απελευθέρωση του συναισθήματος μέσα από την εικαστική δημιουργία, με όρους ομαδοσυνεργατικούς, εξελίσσει τη δημιουργία και τη φαντασία των παιδιών. Με ποικιλία υλικών και τεχνικών, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Πρώιου και της Λίλας Αγραφιώτη, τα παιδιά πρόκειται να βιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και της έκφρασης.
Εργαστήριο Μικρογλυπτικής & Κατασκευών
Τα καθημερινά ή και άχρηστα υλικά μεταμορφώνονται στα χέρια των παιδιών. Η μονοδιάστατη οπτική, συνήθως της χρηστικής αξίας, μετουσιώνεται σε δημιουργία και σύνθεση νέων αντικειμένων. Ο κόσμος των τριών διαστάσεων περνάει μέσα από υλικά καθημερινά, η σύνθεση και η ανασύνθεση αποτελεί στόχο του εργαστηρίου μικρογλυπτικής και κατασκευών. Το γυαλί, ο πηλός και το χαρτί μετασχηματίζονται σε πραγματικά δημιουργήματα τέχνης. Το εργαστήριο συνδέεται στενά με το ζωγραφικής, διατηρώντας ωστόσο την αυτονομία του.
Εργαστήριο Θεάτρου
Έκφραση συναισθημάτων, κίνηση, άσκηση. Κεντρικές αρχές της ολόπλευρης και ισόρροπης ανάπτυξης των παιδιών όλων των ηλικιών αποτελούν τον πυρήνα του εργαστηρίου θεάτρου. Το παιχνίδι ρόλων, η προσωπική διαμεσολάβηση στο σενάριο, αποτελούν συνιστώσες του προγράμματος. Λεκτικά παιχνίδια, ασκήσεις ορθοφωνίας, κινησιολογία και λογοτεχνικό κείμενο, είναι τμήμα μόνο του τρίμηνου κύκλου μάθησης του θεατρικού εργαστηρίου.
Εργαστήριο Παιδικής Μαγειρικής & Διατροφής
Ένα φιλόδοξο σχέδιο δράση και μύησης των παιδιών σε διαφορετικές καθημερινές συνήθειες. Σε μια κανονική κουζίνα τα παιδιά μαγειρεύουν μαθαίνοντας τα συστατικά των τροφών και τις αρχές υγιεινής διατροφής. Μέσα από την εξερεύνηση των γεύσεων και των μυρωδιών θα μάθουν μυστικά μεταβολής των συνηθειών τους και θα παίξουν παιχνίδια με τις γνώσεις. Η συνταγή απλή…ποδιές, σκούφοι και κέφι για δημιουργία. Στο εργαστήριο κατευθύνει τη μαγειρική ο σεφ Στάθης Πασσαλίδης, ενώ η παιδαγωγός Μαρία Τσιλβίδου καθοδηγεί το μέρος του παιδαγωγικού παιχνιδιού. Φέτος τα παιδιά θα παρακολουθούνται και από διαιτολόγο που θα παρέχει συμβουλές σε παιδιά και γονείς για θέματα διατροφής και υγιεινής.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ολυμπιακό Μουσείο
Αγ.Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου
54636 Θεσσαλονίκη
Τ. 2310 968531-2 & 968536
Φ. 2310 968726
www.olympicmuseum-thessaloniki.org
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Σεπ. 2010 04:31

Γκαλερί Εικόνων

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά