A+ R A-
07 Φεβ

Kid & Family Art Festival

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(1 Ψήφος)

kidsfestivalΜετά την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων Kid & Family Art Festival, διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στην Αθήνα. Ένα μεγάλο Φεστιβάλ Τέχνης για παιδιά κάθε ηλικίας.  Κοντά μας η Γαλλική Πρεσβεία με τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλόφωνων  με πρωτότυπες δράσεις, εργαστήρια, παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Η Kid & Family Art Festival,  πολυθέαμα με εργαστήρια και παραστάσεις, στο σκηνικό μιας ζωντανής παραμυθοχώρας που δεν ζήσαμε ποτέ μέχρι σήμερα στην Ελλάδα! Απευθύνεται σε παιδιά μέχρι δεκατεσσάρων ετών, στους γονείς τους, στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία.

4 σκηνές παράλληλων εκδηλώσεων και 18 πρωτότυπα δημιουργικά εργαστήρια στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός) μας μεταφέρουν στην εποχή του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης με τους ιππότες τις βασίλισσες και τα ξωτικά της Kid & Family για έναν πρωτόγνωρο διακτινισμό σε μια εποχή του χτές και του σήμερα, στη χώρα του ποτέ-ποτέ, στο Υπουργείο Μαγείας για να φορέσετε την τίβεννο και να βραβευθείτε με την ομάδα σας στην αίθουσα του θρόνου ζώντας σε εργαστήρια ψυχαγωγίας και βιωματικής εκπαίδευσης την εμπειρία του να δημιουργείς μαζί με τον καλλιτέχνη στο εργαστήρι του.
Παράλληλα μια μεγάλη έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας γλυπτικής στο χώρο της Γαλλικής Πρεσβείας, η παραστάσεις του Μολιέρου από την Κομεντί Φρανσέζ, ένας μοναδικός διαγωνισμός Γκράφιτι θα πραγματοποιούν μπροστά στα μάτια μας το πέρασμα από την εποχή του Μεσαίωνα στη σημερινή, ξεφυλίζοντας μέσα από τα χέρια και την φαντασία μας σε δευτερόλεπτα τις στιγμές που ο χρόνος χρειάστηκε αιώνες για να μας φέρει ως το σήμερα.
Παράλληλα, πάρκα παιχνιδιών θα μας δώσουν τη χαρά να φτάσουμε χοροπηδώντας πιο ψηλά κι από τον καρνάβαλλο που έχει το μεγαλύτερο κεφάλι που είδατε ποτέ και που περιμένει χορεύοντας να σας οδηγήσει στην έξοδο προς το Μετρό του Κεραμεικού.
Η Kid & Family, έχει σα στόχο της να δώσει σε μικρούς και μεγάλους την ευχάριστη εμπειρία της δημιουργίας και δράσης σε ομάδα, προτρέπωντας μικρούς και μεγάλους να φύγουν από τη θέση του παθητικού ακροατή και να βρουν μέσα από την παιδεία και την τέχνη δράσεις που θα αποκαταστήσουν την έλλειψη συνοχής στις οικογένειες, στις φιλίες, στην εκπαίδευση στην τέχνη.
Γιατί η ζωή είναι η μεγαλύτερη τέχνη!

Η ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ ΤΗΣ  KID & FΑΜILY Αrt Festival
Μια ολόκληρη Παραμυθοχώρα ζωντανή με θεατρικά δρώμενα!!! Από το πρωί ως το βράδυ σε συνεχή ροή παραστάσεων οι τεράστιες κατασκευές της Παραμυθοχώρας μας ζωντανές με ηθοποιούς που θα σας παρασύρουν σ’ένα παιχνίδι με το χρόνο. Εξερευνώντας το Μαγεμένο Δάσος μπαίνοντας στις τεράστιες κουφάλες των δέντρων ξωτικά και νεραΐδες θα σας οδηγούν σε διαφορετικά παραμύθια. Κάτω από τη Μουσική του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης 150 εμψυχωτές της Kid & Family Art Festival θα σας υποδεχτούν ντυμένοι με ρούχα εποχής (17ουαιώνα). Το πέρασμα στο Υπουργείο Μαγείας γεμάτο Εργαστήρια και πρωτότυπες δράσεις θα χαρίσει στην ομάδα που θα ολοκληρώσει στο εργαστήριο το έργο της το πέρασμα στην αίθουσα του θρόνου όπου θα γίνει η τελετή βράβευσης για να περάσετε στο στρογγυλό πλανήτη της Τέχνης όπου εκθέσεις ζωγραφικής γλυπτικής φωτογραφίας θα εμπλουτίσουν τη φαντασία σας. Αμέσως μετά στο χώρο του καρναβαλιού όπου το κεφάλι του καρνάβαλου ύψους 4,5 μέτρων με τους μπάστακες και τα γαϊτανάκι θα σας ξεπροβοδίσουν γεμίζοντας γέλιο και χορό την έξοδό σας από τη Μαγική Παραμυθοχώρα σε ρυθμό Σάμπα.

Τα παραμύθια
Σρεκ & Φιόνα
Η Μαγική Μπότα και ο Ξεφτέρης
Το Μαγεμένο Δάσος
Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι
Η Σταχτομπούτα
Κοκκινοσκουφίτσα
Τα Καινούργια Ρούχα του Βασιλιά ( Κεντρική εξωτερική Σκηνή)
Το χωριό του Αστερίξ – Οβελίξ με τον Κακοφωνίξ και τον Αρχηγό
Η χαμένη Ατλαντίδα
Η Καρναβαλοχώρα
Το Υπουργείο Μαγείας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ KID & FΑΜILY
MIΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ
Ένα διαχρονικό έργο με ένα φρέσκο παιδικό θίασο όπου τα παιδιά θα μας θυμίσουν το μήνυμα του Σαιντ Εξυπερύ. Η καρδιά καθοδηγεί η πολυπλοκότητες της κοινωνίας των μεγάλων καταρρίπτονται για να πάρει τη θέση του ο Άνθρωπος. Με τη βοήθεια των παιδιών αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαρά Μαρκάντη και η Άννα Βουρλιώτου με δικά τους κοστούμια και μουσική παρουσιάζουν με τον παιδικό τους θίασο με παιδιά 9-14 ετών μια πανέμορφη ερμηνεία του Μικρού Πρίγκιπα που όλοι αγαπήσαμε.
7 παραστάσεις (Χαρά Μαρκάντη και η Άννα Βουρλιώτου)

«Κομεντί του Μολλιέρου» ΘΕΑΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ
Το Θέατρο Ημέρας και η Κομεντί Φρανσέζ παρουσιάζουν τις πιο όμορφες κομεντί του Μολλιέρου με ένα παιδικό θίασο σε μια παραγωγή που έχει προβληθεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού με αυθεντικά κοστούμια εποχής.
Η παράσταση συνοδεύεται από έκθεση αυθεντικών θεατρικών κουστουμιών του 17ου αιώνα, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν κοντά στο ρόλο του σκηνογράφου. 3 παραστάσεις

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ από τον Λ. Βήτα
Ο αγαπητός και αξέχαστος σε όλους μας Καραγκιόζης ζωντανεύει στις
παραστάσεις του θεάτρου σκιών από τον Λ.Βήτα. 3 απογευματινές παραστάσεις.

ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΜΑΣ :
Το Μεγάλο Πάρτυ για τα γενέθλια των 25 χρόνων μας ενασχόλησης με το παιδί και τον χώρο της τέχνης.
Όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες, ταχυδακτυλουργοί καθώς και οι εκπληκτικοί Dj's και εμψυχωτές της Kid & Family σε ένα μοναδικό πάρτυ με πάρα πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά που θα μείνει αξέχαστο!
Ο χώρος διατίθεται για να οργανώσουμε για σας το δικό σας πάρτυ για τα παιδιά του σχολείου σας ή τα παιδιά των υπαλλήλων σας με πρωτότυπη διασκέδαση πολλού καλλιτέχνες και μοναδικές κατασκευές Παραμυθοχώρας.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ - "Η Αλεπού, ο Λύκος και ο Γάϊδαρος"
Δυο σαρκοφάγα και ένα φυτοφάγο, με όλη τη σημασία της συμβολικής τους φύσης, μάχονται ποιος τέλος θα επικρατήσει. 3 παραστάσεις

ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ – ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
Παράσταση για μικρούς που δίνει μέσα από την πιο χιουμοριστική θεατρική παραγωγή κανονικό μάθημα μουσικής εκπαίδευσης στα παιδιά τα οποία συμμετέχουν ενεργά σε πολλά σημεία του έργου. Οι ηθοποιοί – μουσικοί παίζουν ο καθένας το δικό του μουσικό όργανο μαθαίνοντας στα παιδιά μέσα από ένα θέατρο-παιχνίδι την τέχνη της μουσικής και της ηθοποιίας. 2 παραστάσεις

ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ
Θέαμα και παιχνίδι με ξυλοπόδαρο που παίζει από ψηλά με τεράστια μπαλόνια, μεγάλα πανιά, τεράστιες σαπουνόφουσκες και facepainting.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ SHOW (διοργάνωση Maestro Sports Project )
Αθλητικά events, επιδείξεις, εκδηλώσεις με έμφαση στο ποδόσφαιρο. Κοντά στο παιδί όλες οι μεγάλες αθλητικές ομάδες ενωμένες σε ένα κοινό χώρο με τις αγαπημένες σε μικρούς και μεγάλους μασκότ δίνουν στα παιδιά και τους ενήλικες έντονο μήνυμα υπέρ του φιλάθλου κατά του οπαδού και της βίας.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ
Ακαδημία Ταχυδακτυλουργών
Με πολλά χρόνια εμπειρία, ένας μοναδικός ταχυδακτυλουργός σε shows όπου όλα μπορούν να συμβούν!!! Ανεβαίνει στη σκηνή παρουσιάζοντας μικρά τρικ με τη βοήθεια του κοινού, παρουσιάζει μοναδικά  ταχυδακτυλουργικά και κάνει ένα απολαυστικό διαδραστικό show με πολλά πειράγματα και συμμετοχή του κοινού.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν!! Ο Συνθέτης Βασίλης Ρώτας και οι υπόλοιποι μουσικοί της ομάδας του συνοδεύουν τον μικρό ή μεγάλο καλλιτέχνη. Η ικανοποίηση μικρών και μεγάλων είναι απερίγραπτη όταν διαπιστώνουν ότι λίγοι άνθρωποι πολύ κέφι και η αίσθηση του μέτρου είναι αρκετά για να δώσουν το αποτέλεσμα της μουσικής δημιουργίας. (για παιδιά 2-100 ετών)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
Η Ερυφίλη Στεφανίδου από την ομάδα του Θεάτρου Πόρτα» σ’ ένα μοναδικό πρόγραμμα για κάθε ηλικία πάνω από 10 ετών συμπαρασύρει την ομάδα του εργαστηρίου σε μια μοναδική εμπειρία έκφρασης μέσα από την κίνηση του σώματος. Μια ιδανική μορφή παιχνιδιού για μικρούς και μεγάλους. (για παιδιά 10-100 ετών)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ
Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν!! Ο Συνθέτης Βασίλης Ρώτας και οι υπόλοιποι μουσικοί της ομάδας του συνοδεύουν τον μικρό ή μεγάλο καλλιτέχνη. Η ικανοποίηση μικρών και μεγάλων είναι απερίγραπτη όταν διαπιστώνουν ότι λίγοι άνθρωποι πολύ κέφι και η αίσθηση του μέτρου είναι αρκετά για να δώσουν το αποτέλεσμα της μουσικής δημιουργίας. (για παιδιά 2-100 ετών)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «Επικοινωνώ δημιουργώντας με το παιδί μου»
Από τον Μανώλη Λιδάκη
Το εργαστήρι λειτουργεί σαν εργαλείο επικοινωνίας ανάμεσα στο παιδί και τον γονέα, ανάμεσα στο παιδί και τον εκπαιδευτικό. Με χιούμορ, δημιουργία, επιστημονικές τεχνικές κάτω από την καθοδήγηση του εμψυχωτή με διαδοχή ρόλων η ομάδα βρίσκει νέες διεξόδους επικοινωνίας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Χορηγός: Adam Gallery
Mε την καθοδήγηση της Γλύπτριας – Ζωγράφου  Νατάσας Γκανά που έχει ζωντανέψει με τις κατασκευές της μεγάλα κομμάτια της Disneyland, τα παιδιά θα μάθουν να φτιάχνουν σε μικρογραφίες κατασκευές παραμυθιού όπως θα τις βλέπουν ζωντανές στους εξωτερικούς χώρους του φεστιβάλ στην Τεχνόπολη. (5 – 100 ετών)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ από τον Χρήστο Σβόλη
Η τόσο παλιά τεχνική του ψηφιδωτού έρχεται να ζωντανέψει στα χέρια των παιδιών μια καινούργια πόλη. Με θέματα από τη φύση ο έμπειρος δάσκαλος ψηφιδωτού θα μάθει τα παιδιά να αποτυπώσουν από υλικά της ίδιας της γης την εικόνα που τα ίδια έχουν για τον πλανήτη μας.
Η βράβευση της ομάδας με το καλύτερο ψηφιδωτό θα γίνει στην αίθουσα του θρόνου στο Υπουργείο Μαγείας. (για παιδιά 5 – 100 ετών)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ για την Προστασία του Περιβάλλοντος – Χορηγός: Faber Castell
Ξυλομπογιές που μετατρέπονται σε ακουαρέλλες!!! Τα παιδιά, με μοναδικές ξυλομπογιές και μαρκαδόρους θα ζωγραφίζουν με θεματικό αντικείμενο το δάσος και το θαλάσσιο κόσμο. Τα υλικά που χρησιμοποίησαν, θα ανακυκλωθούν δημιουργώντας με την προτροπή των καλλιτεχνών που θα τα καθοδηγούν πρωτότυπα γλυπτά. Η Faber Castell εταιρία που φτιάχνει τις ξυλομπογιές από δάση που η ίδια καλλιεργεί, θέλει να περάσει έτσι στους μικρούς της φίλους το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ από το Φωτογραφικό Σύλλογο Εννέα
Χορηγός: Nestle
Μια ομάδα 10 φωτογράφων προτρέπει τα παιδιά σ’ένα κρυφτό μέσα στο χώρο των εργαστηρίων. Η ομάδα που θα βγάλει την πιο φυσική φωτογραφία χωρίς να γίνει αντιληπτός ο μικρός φωτογράφος από το κοινό είναι ο νικητής του εργαστηρίου. Ένα εργαστήρι που ασκεί μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά στη γρήγορη ματιά του φωτογράφου. Θα ακολουθήσει έκθεση φωτογραφίας με τα έργα των νικητών.
(για παιδιά 5 – 14 ετών)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΥΓΕΙΑΣ : Ένα! Δύο! Τρία! Χαμόγελο και Υγεία
Χορηγός ΙΑΣΩ
Μια  απολαυστική και επιμορφωτική, για τα μικρά παιδιά ευκαιρία παίρνοντας το ρόλο των γονιών τους να εξετάσουν παρέα με το γιατρό το «άρρωστο» παιχνίδι τους, παίρνοντας μηνύματα για την πρόλυψη της υγείας και για το ρόλο του οικογενειακού γιατρού στη ζωή μας. (Επιμέλεια ΙΑΣΩ)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ-Φτιάξε το δικό σου τετράδιο.
Χορηγός: ‘SKAG’
Για πρώτη φορά μπορείς να φτιάξεις το τετράδιο της σχολικής χρονιάς όπως εσύ θέλεις. Μπογιές και κάθε λογής υλικά ζωγραφικής σε περιμένουν να φτιάξεις το εξώφυλλο με το δικό σου γούστο. Η εταιρία Scag επιβραβεύοντας τις ιδέες και τη φαντασία των παιδιών θα τυπώσει τα τετράδια της νέας σχολικής χρονιάς όπως εσείς θα τα ζωγραφίσετε!!! (Επιμέλεια Μουσείο Συναισθημάτων)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Εργαστήρι Έκφρασης Θ.Παπαστάθης
Μέσα από ένα πρωτόγνωρο παιχνίδι κίνησης και ρυθμού των παιδιών απρόσωπες μάσκες παίρνουν με το μαγικό τρόπο του λάτρη της παιδικής έκφρασης Θανάση Παπαστάθη μορφές που μόνο τα παιδιά και η ελευθερία της έκφρασης μπορούν να ζωντανέψουν.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ – Εργαστήρι Δημιουργίας Παραμυθιού από τον  Λευτέρη Ελευθερίου
Ο μοναδικός καλλιτέχνης μέσα από τους ήχους της παραδοσιακής μας μουσικής πλάθει μαζί με τα παιδιά παραμύθια καινούργια παιρνόντας με απλότητα και χιούμορ από την παιδική αμεσότητα στην επαγγελματική παρουσίαση κατορθώνοντας έτσι να μετατρέψει τα παιδιά σε μεγάλους και τους μεγάλους σε παιδιά. Μια απολαυστική παρουσίαση της ζωής των παραμυθάδων.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ –από τον  Βασίλη Λιώση
50-100 κρουστά θα μοιρστούν σε μικρούς και μεγάλους και κάτω από την καθοδηγηση του έμπειρου καλλιτέχνη μια μεγάλη ορχήστρα κρουστών δημιουργείται από εσάς με ρυθμικά σχήματα που ξεπηδούν και διαδέχονται το ένα το άλλο δίνοντας πολύ κέφι σε ακροατές και συμμετέχοντες στην ομάδα. (3-100 ετών)

Ακόμα :
• Πάρκο Εικαστικών Εργαστηρίων Παιδικό Μουσείο
• Ένα ξέφρενο Καρναβαλικό πάρτυ με γιγάντιες κατασκευές!!
• Αθλητικό Πανόραμα ΑΕΚ,  Π.Α.Ο, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μαζί για πρώτοι φορά οι παίκτες και μασκότ των ομάδων γιατί είμαστε ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΟΧΙ ΟΠΑΔΟΙ!!!

www.kidsfestival.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Φεβ. 2010 20:15

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά