Αρχική / Υγεία / SpineCor system
A+ R A-
22 Μαϊ.

SpineCor system

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)
SpineCor systemΤο SpineCor system είναι ένας δυναμικός - διορθωτικός κηδεμόνας για παιδιά παιδικής & προεφηβικής ηλικίας που πάσχουν από Ιδιοπαθή Σκολίωση. Η θεραπευτική προσέγγιση του βασίζεται στην αιτιοπαθογένεια της Ιδιοπαθούς Σκολίωσης που προκαλείται από το νευρομυοσκελετικό σύστημα κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του παιδιού.
Ομάδα 65 ερευνητών στο νοσοκομείο St. Justine στον Μόντρεαλ του Καναδά, με καθοδηγητή τον καθηγητή Dr. Charles Rivard και την οικονομική υποστήριξη της Κυβέρνησης του Καναδά, δημιούργησαν και εφάρμοσαν για πρώτη φορά το SpineCor system.

Ποιες είναι οι εφαρμογές του SpineCor system;
Το SpineCor system είναι κατάλληλο για την συντηρητική αντιμετώπιση της Ιδιοπαθούς Σκολίωσης (από 15 μοίρες και πάνω) σε παιδιά παιδικής και προεφηβικής ηλικίας.
Μέχρι σήμερα έχουν αντιμετωπισθεί επιτυχώς πάνω από 200 περιστατικά στην Ελλάδα και πάνω από 5.000 παγκοσμίως.
Τα αποτελέσματα των εφαρμογών του SpineCor system παγκοσμίως, δείχνουν το δρόμο σε αποτελεσματική ΜΗ χειρουργική αντιμετώπιση της Ιδιοπαθούς Σκολίωσης στον σύγχρονο κόσμο.

SpineCor system
Πριν & Μετά την εφαρμογή του

Τα πλεονεκτήματα του SpineCor system;
Το SpineCor system είναι ο μόνος διορθωτικός κηδεμόνας για περιπτώσεις Ιδιοπαθούς Σκολίωσης που επιτρέπει στο χρήστη να κινείται ελεύθερα σε κάθε φυσική ή αθλητική του δραστηριότητα.
Εφαρμόζεται κάτω από τα ρούχα (ΜΗ ΟΡΑΤΟΣ) με συνέπεια να μην ασκείται αρνητική ψυχολογική επίδραση στα παιδιά που έχουν ανάγκη την εφαρμογή του.
Δεν χρειάζεται αντικατάσταση (παρά μόνο προσαρμογή στα νέα δεδομένα) κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του σώματος του παιδιού ή σε περιπτώσεις νέων απαιτούμενων ρυθμίσεων.
Η εφαρμογή του δεν προκαλεί απολύτως καμία παρενέργεια.
Μέχρι την πρώτη χρήση του SpineCor system οι επιλογές για τον ασθενή ήταν α)χρήση ορθοπεδικού (άκαμπτου) κηδεμόνα και β)χειρουργική διορθωτική επέμβαση στην σπονδυλική στήλη.

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ !

  • Περίπου το 80% των περιστατικών Σκολίωσης εντάσσονται στην κατηγορία της Ιδιοπαθούς!
  • Οκτώ στα δέκα περιστατικά (8/10) σοβαρών μορφών Σκολίωσης συμβαίνουν σε νεαρά κορίτσια!
  • Υπάρχουν 60 θεραπευτικές κλινικές σε πάνω από 16 χώρες παγκοσμίως που εφαρμόζουν με επιτυχία το SpineCor system!
  • Το SpineCor system εφαρμόζεται και στην Ελλάδα με απόλυτη επιτυχία τα τελευταία χρόνια από εξειδικευμένους (και πιστοποιημένους) Ορθοπεδικούς και Φυσικοθεραπευτές στην συντηρητική αντιμετώπιση της Ιδιοπαθούς Σκολίωσης!
  • Το SpineCor system αποτελεί στις μέρες μας την πιο ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη και αποδεκτή συντηρητική αντιμετώπιση σε περιστατικά Ιδιοπαθούς Σκολίωσης!

Δημήτριος Τσιτσιρόπουλος MS, PT
Master Φυσικοθεραπείας - Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Ενεργό μέλος Αμερικανικού Συλλόγου Φυσικοθεραπείας (APTA)
Ενεργό μέλος Αμερικανικού Kολλεγίου Αθλητιατρικής (ACSM)
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Νοέ. 2008 15:45
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Martians Αθλητισμός & διατροφή στην εφηβική ηλικία »

  • ΕορτολόγιοKidsguide.gr | Κληρώσεις

Kidguide.gr | Facebook

Babies

Ψάξτε στο Kidsguide.gr

Εγγραφή

*
*
*
*
*

* Υποχρεωτικά